İçimizden Biri Köşemizin bu haftaki konuğu hepinizin yakından tanıdığı meslektaşımız ve üstadımız Çivrilin Sesi Gazetesi sahibi Sebahattin Yaman oluyor.

1955 Çivril Yukarı Mahallede gözlerini dünyaya açan Sebahattin Yaman ilköğrenimini Çivril’de tamamladı.

Babasının 6 çocuklu bir aileye bakmanın vermiş olduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı orta eğitimini İzmir’de abisinin yanında tamamlayan Yaman lise öğrenimini de İstanbul’da öğretmen olan ablasının yanında tamamladı.

Hayatın zorlukları ile çocuk yaşlarda tanışan Yaman İzmir de orta öğrenimini görürken okul harçlığını bakkal dükkanında evlere servis yaparak çıkarıyordu.

İstanbul’a Lise öğrenimi için giden Yaman orada da ablasına yük olmamak için erken baskı gazetelerini alarak dağıtıyor ve yine okul harçlığını kendisi kazanıyordu.

IŞIKLAR İÇİNDE UYU GÜZEL İNSAN

Ankara Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden 1981 yılında mezun olan Yaman TRT’de yaptığı staj esnasında göstermiş olduğu üstün başarısından dolayı TRT’de çalışmaya başladı. 12 Eylül darbesi ile birlikte işten atılan Yaman 1982 yılında vatani görevini yapmak üzere askere gitti.

Yedek subay olarak yaptığı askerliğini 1984 yılında tamamlayarak İstanbul’a döndü. Sadece devlet televizyonunun bulunduğu o günlerde siyasi sakıncalı görünen Yaman televizyon ve gazetelerde çalıştırılmadı. Kitap sektöründe farklı firmalarda çalışarak hayatını devam ettiren Yaman pazarlama elemanı ve yöneticilik yaptı.

1987 yılında bir kitap firmasının Ege Bölge sorumlusu olarak Denizli’ye geldi. 1988 yılında Öznur Yangın ile hayatlarını birleştiren Yaman’ın bu mutlu evliliklerinin meyvesi Gizem ve Sanem isimlerini koydukları iki tane kız evladı oldu.

12 Eylül darbesinden sonra Türkiye de kurulan ilk sosyalist parti olan Sosyalist Partisinde 1989 yılında Denizli İl Başkanlığı yaptı.

1993 yılının sonlarına doğru anne ve babasının rahatsızlıklarından dolayı Çivril’e gelmek zorunda kalan Yaman’ın bundan sonraki yaşantısı Çivril’de devam etti.

1994 yılının Nisan ayında Hicran Demirkaya ile birlikte As Televizyonunu kurdular. Hicran Demirkaya’nın yurt dışına gitmek için ayrıldığı AS TV.’ye Nazmi Bayram ortaklığı ile devam etti. Siyasi partilerle ilk canlı yayını yaparak binlerce kişiyi ekrana kilitleyerek Çivril de bir ilke imza atmış oldular.

IŞIKLAR İÇİNDE UYU GÜZEL İNSAN

2010 yılına kadar devam eden televizyonculuk hayatında Çivril de bir ilke daha imza atan Yaman, Digitürk Memleketim TV’de AS TV olarak dünyaya yayın yapan Çivril’in ilk ve tek televizyon kanalı olma başarısını elde etti. AS TV’nin yanı sıra Çivril’in Sesi Gazetesi’ni de çıkarmaya başlayan Yaman, sanayisi ve üretime dayalı ekonomisi olmayan bir ilçenin dezavantajı ile televizyonu daha fazla ayakta tutacak ekonomiyi bulamadığı için AS TV’yi kapatmak zorunda kaldı.

Çıkarmakta olduğu Çivril’in Sesi Gazetesinin yanı sıra 2013 yılında kurmuş olduğu AS Ajans Matbaası ile Çivril’e matbaacılık sektöründe de hizmet vermeye devam ediyor.

Gazeteciliğin genç kuşaklara kuralları dahilinde aktarıldığı zaman emekliye ayrılacağını söyleyen Sebahattin Yaman emekliliğini bir dağ yamacına yapacağı evde hayallerindeki yaşantıyı yaşayarak geçirmek istiyor.

Genç Çivril Gazetesi olarak, aramızdan ayrılan abimiz Sebahattin Yaman’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi