Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen semire yurdun dört bir yanından sağlığı ve güvenliği çalışanları katıldı.

“İŞ KAZALARI EĞİTİMLE ÖNLENEBİLİR”

Seminerin açış konuşmasını yapan DİSGDER Başkanı İrfan Türker Özden, iş kazalarının ancak eğitimle önlenebileceğini belirterek, “Denizli İş Sağlığı ve Güvenli Çalışanları Derneği ve Eğitim Gönüllüleri tarafından Türkiye’de ilki düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Saha Uygulama Eğitimlerinin başarılı geçmesini diliyorum. Bu güzel eğitim faaliyetini kısa zamanda organize eden Denizli İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Derneği Yönetim Kurulu Üyelerimizi, Kendi imkanları ile bu organizasyona katılan Eğitim Gönüllülerini, Organizasyon için gerekli desteği veren sponsorlarımızı gönülden kutluyorum şükranlarımı sunuyorum. Biz insanı yaşat ki, devlet yaşasın ilkesini amaç edinen bir medeniyetin mensuplarıyız. İş kazalarının ve can kayıpları azaltılmasında, meslek hastalıkların önlenmesinde biz İSG Profesyonelleri’ne birçok sorumluluk düşmekte. İş kazalarının %98 önlenebildiğini hepimiz biliyoruz. Bu kazalar gerekli tedbirler alınsa, var olan önlemlere tam uyulsa önlenebilir. Bu iş kazalarının sebebi para, imkan veya düzenleme eksikliği değildir. Bunun eksikliği bilgi eksikliğidir. Bilgi eksikse alınan risk artar. Sadece İSG Profesyonelleri alacağı önlemler ile bunu başarmak mümkün değildir. Hiçbir İSG Uzmanın elinde sihirli değnek yoktur. Bu sorunun üstesinden gelinmesi için İşverenler ve çalışanlarda gerekli özeni göstermesi gerekmektedir. İş sağlığı ve güvenliği bir kültürdür. Bu kültürünü oluşturmakta bu salonda olanların ve İSG Profesyonellerinin sorumlulukları büyüktür. Biz İSG Profesyonelleri İş kazalarının ve meslek hastalıkların önlenmesin ve iş güvenliği kültürünün oluşması için kendimizi geliştirmek zorundayız. Bu amaç ile bugün tertip edilen bu eğitim İSG Profesyonelleri kişisel gelişimini arttırmaya yönelik bir etkinliktir. Her şeyden önce eğitim; insanın şuuruna güç verir, heyecanına rehberlik yapar.

“EĞİTİM FAALİYETLERİNİ ARTTIRMAK LAZIM”

İş kazalarının önlenmesi için eğitim faaliyetlerinin arttırılması gerektiğinin altını çizen Özden, “Unutmayalım ki, sorunlara teslim olmak yerine; onu aşacak, etkisiz hale getirecek ve yarınlara umut ve cesaretle bakmak ancak eğitim faaliyetlerinin artması ile olur. Denizli iş sağlığı ve güvenliği çalışanları derneği 2013 yılında kurulmuş ve kuruluşundan bu yana İş Sağlığı ve Güvenliği alanında çalışanlara, üyelerine, işverenlere ve öğrencilere mesleki gelişimi ve dayanışmayı sağlamak ve bilgi düzeylerini artırmaya yönelik faaliyetler düzenlemiştir. Derneğimiz yönetim kurulunda bu dönem görev aldığımız arkadaşlarımız ile önümdeki 3 yıllık görev süresinde eğitim faaliyetlerine ağırlık vereceğimizi üyelerimize duyurmuştuk. Bu anlamda yönetim kurulumuz göreve başladığı Nisan 2019 tarihinden bu yana bugünkü gibi birçok ilki Denizli de gerçekleştirdi. Bunlardan bir tanesi Haziran ayında Denizli ilimizde Başken üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen eğitici eğitimleri idi. Burada huzurunuzda yeni bir eğitim faaliyetimizden de bahsetmek istiyorum. Önümüzdeki aralık ayında gerçekleştireceğimiz Kişisel verilerin korunması hakkındaki eğitimize de hepinizi davet ediyorum.

Görevde kaldığımız süre boyunca birçok ilke de imza atacağımızdan dernek üyelerimiz başta olmak üzere kimsenin şüphesi olmadığına da eminiz. Güçlü dernek olmak için güçlü üyelerde ihtiyaç vardır. Tüm İSG Profesyonelleri ve öğrenci arkadaşlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Özden’in konuşmasının ardından, A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Hakan Erdoğan, İş Güvenliği Uzmanının Yükümlülükleri ve Kariyer Planlaması konusunda sunum yaptı. Yedi oturumun gerçekleştirildiği seminerde katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği konusunda son gelişmeler aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi