Çivril Turizm Çalıştayı ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile turizmi yeniden canlandırma ve sürdürülebilir turizm destinasyonları oluşturma projesi toplantısı gerçekleştirildi.

Çivril’in tarih, kültürel ve doğal zenginliklerinin ele alındığı ‘Turizm Stratejik Planı’ toplantısında ilçenin daha fazla tanınması için istişarelerde bulunuldu.

Proje kapsamında Işıklı Gölü’nün, Tokalı Kanyonu’nun, Özdemirci Mahallesi’nde yer alan tarihi mezar taşlarının (tamgaların), endemik bitki ve hayvan çeşitliliğine sahip Akdağ’ın, Işıklı Gölü’nde bulunan nilüferlerin, tarihi yapıların öneminin altı çizildi.

“HERKESİN ÇİVRİL’İN DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ GÖRMESİ GEREK”

Toplantıya katılan AK Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, Çivril’in birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek; “Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Vural ve Çivril Turizm Çalıştayı ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile birlikte ilçemizde turizmin sürdürülebilir şekilde olması için toplantı yaptık. İlçemiz bölgenin turizm merkezi haline gelmesi sadece yaz aylarında değil kış aylarında da turistlerin ilçemizi gezmeleri için çalışmalar yapıyoruz. İlçemiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan Çivril’imizi herkesin mutlaka görmesi gerekiyor. İlçemizdeki tarihi ve doğal güzelliklerimizi tüm dünyaya duyurmak için var gücümüzle çalışıyoruz ”diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi