Tarihine bakarsanız; sulak bir ova olduğu için; 2000 yıldan da eski bir yerleşim yeri olduğu ve pek çok höyüğün yer aldığı bilinmektedir.

Böylesi güzel bir ilçemizde spor ile ilgilenen bu denli az vatandaşımızın olması öncelikle bir bisiklet kullanıcısı sonra da bir bisiklet hakemi olarak oldukça üzmektedir.

İlçemizin doğal güzelliğinde grup olarak bisiklet süren, dağlara yürüyüşe çıkan, Akdağ’da çadır kampları düzenleyen ekibe baktığımızda toplamda 100 kişiden fazla olmadığımızı görmekteyim.

Bu da 65 bin nüfuslu bir ilçede ne denli az bir spor kültürüne sahip olduğumuzu gösteriyor.

Spor yalnızca futbol veya voleybol değildir. Her gün düzenli yürüyüştür.

Hem sağlık hem de sosyalleşme açısından oldukça önemli olan yürüme kültürü, ardından çeşitli sporlara da gözümüzün alışması demektir.

Örneğin ilçemizde 7’den 77’ye herkes günlük ulaşım aracı olarak bisikleti kullanır, ancak çok azımız bisikletin bir spor olarak değerlendirmesine uğraşır.

Gençlerimiz, bisiklet sürerken kendilerini hem mutlu hem de özgür hisseder, bastıkça basarlar.

Ancak onların çok organize bir şekilde grup halinde sürüşlerini kolaylaştırmak için çok az öğretmen, aile bilinçli hareket eder.

Bisiklet grupları hep birlikte, bisiklet yolları olmasa da, ilçemizi keşfetmeyi sevmekte ancak biz bu etkinliğe daha çok vatandaşımızın eşlik etmesini istemekteyiz.

Daha çok bisiklet kullanıcısı demek, belki de ilçemizde bisiklet yollarının yaygınlaştırılması demektir.

Bisiklet sporu olamıyorsa, en azından yürüyüş ve koşu alanlarında ilerlemek güzel olmaz mıydı?

İlçemizde oldukça güzel bir spor tesisi yıllardır varlığını sürdürmektedir.

Ancak çok az insanımız sabah veya akşam yürüyüşlerini burada yapmaktadır.

Türkiye’nin pek çok ilinde bisiklet hakemi olarak görev yapmış ve bisiklet sürmüş birisi olarak belirtmek isterim ki; ilçemiz sadece Işıklı Gölü çevresini dolaşsak bile eşsiz bir güzelliğe sahiptir.

Haftasonları hareket etmek isteyen, sosyalleşmek isteyen pek çok insanın olduğunu da düşünürsek; artık herkesin daha bilinçli olarak spor kültürünün yaygınlaşması için çabalaması gerektiğine inanmaktayım.

Esen kalınız