Çivril Elma Tarım ve Kültür festivali iki yıl aradan sonra 4 gün süren etkinliklerle tamamlandı.

27 Ağustos 2022 Cumartesi gün başlayan 24. Elma Tarım ve Kültür festivali 30 Ağustos Salı gün düzenlenen Osman Öztunç konseri ile sona erdi. 4 gün süren festivalde Tarım çalıştayı ve sempozyumlar ile halk konserleri düzenlendi.

Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali Korona salgın tedbirlerinin sona ermesinin ardından geniş bir katılım ile tamamlandı. Kortej yürüyüşü ve festival kurdelesinin kesilmesiyle başlayan festivalin açılışına AK parti Denizli Milletvekili, AK Parti Denizli İl Başkanı yücel Güngör, İYİ Parti İl başkanı Raziye Akışık, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı İsmail Karateke, Denizli Büyükşehir Belediyesi genel Sekterer yardımcısı Serhat Akbulut, Siyasi Parti İlçe başkan ve yöneticileri, Çivril Belediye Meclis üyeleri STK temsilcileri, Yaz spor okulları öğrencileri ile çok sayıda Çivrilli katıldı.

Çarşı Cami önünde başlayan kortej yürüyüşü Cumhuriyet meydanında sona erdi. Belediye başkanı Niyazi Vural yaptığı açılış konuşmasında festivallerin şehrin kültürel ve tarım ürünlerinin tanıtımında oynadığı öneme değinerek “24 yıldır yapılan festivalimiz ile Çivrilimizde yetişen tarım ürünlerini tanıtma, pazarlama ve tarımsal yenilikleri yakından tanıma ve öğrenme fırsatı yakalıyoruz. Bu yıl salgın sonrası festivalimiz yeniden yapma olanağı bulduk. İnşallah 4 gün sürecek festival ile halkımıza güzel bir festival yaşatabiliriz” dedi. Başkan Niyazi Vural’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri Festival kurdelesinin keserek festivalin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Protokol üyelerinin festival sokağını gezmesinin ardından ilk gün etkinlikleri AKİDAK ve Çivril belediyesi sporcularının katıldığı bisiklet turu, tarım çalıştayı, Efe Güngör ve grup Madrigal konseri ile sona erdi.

SEFO BİNLERCE KİŞİYİ MEYDANA TOPLADI

Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivalin ikinci günü sahne alan ünlü rapçi Sefo, sevilen şarkılarını meydanı dolduran binlerce genç ile birlikte seslendirdi. Gençlerin yakından takip ettiği Sefo için erken saatlerde meydana gelen takipçileri Sefo’nun sahneye çıkması ile eğlencenin doruklarına çıktı. Birbirinden renkli görüntülerin ortaya çıktığı konserde, elma ikram edilen Sefo, elmalardan bir tanesini kendisi yerken, bir diğerini ise hayranlarına fırlattı. Sefo’yu dinlemek için Çivril dışından yüzlerce araç ve izleyicinin Çivril’e geldi.

Festivalin üçüncü günü, ‘Miryokefalon Zaferi ve Tarihi Önemi’ konulu panel ile başladı. Panele konuşmacı olarak katılan Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Kılıç Anadolu’nun tapusunun alındığı savaşın Çivril ve Türkiye açısından önemine değinerek “Miryokefalıon savaşı Türklerin Anadoluyu terk etmemek üzere yerleştiği ve tapusunu aldığı savaştır. Bu savaşın yeri ile ilgili farklı görüşler olsada saha ve belgeler üzerinde yaptığımız çalışmalar savaşın Çivril’de farklı noktalarda çarpışma şeklinde uzun bir süreçte devam ettiğini ne son 17 Eylül 1176 günü de büyük bir zafer ile Kufi Boğazında Bizans ordusunun yenilgiye uğratılması ile sona ermiştir” dedi.

Etkinliklerin akşam kısmında ise Ece Seçkin sahne aldı. Ece Seçkin yakşaık 2 saat süren konserde seyircilere sevilen şarkılarını seslendir.

Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali 30 Ağustos Salı gün düznelenen Osman Öztunç konseri ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi