İçimizden Biri köşemizin bu hafta ki konuğu iki kadın girişimci Zeynep Bilgin ve Şükriye Karabal oluyor.

Çivril’in Kocayaka Mahallesi’nde dünyaya gelen ve 26 yıldır Çivril’de yaşayan Zeynep Bilgin ev hanımlığını bırakarak işinde 25 yıl deneyimli olan Şükriye Karabal ile omuz omuza vererek STEAK Mutfak restorandı açıp kendi paralarını kazanmaya başladılar.

“ÇİVRİL’DEKİ KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖRNEK OLACAĞIZ”

İKİ KADIN GİRİŞİMCİ ŞÜKRİYE KARABAL VE ZEYNEP BİLGİN

Yıllardır çocuklarına bakmak için bir işte çalışmayan ve hayatında değişiklik olması için iş yeri açmaya karar verdiğini söyleyen Zeynep Bilgin; “ilk defa böyle bir işe giriştim. Önce sohbet ederken şakayla konuştuk ama eşlerimizin de desteği ile ciddiyete döndürdük. Umarım güzel bir şeyler başarabiliriz.”dedi. Çivril’de ev yemekleri yapan yada pastane tarzında yerler işleten kadın girişimcilerin olduğunu fakat restoran olarak Çivril’de başka kadın girişimci olmadığını belirten Bilgin, bu sektörde öncülük yapacaklarını ifade etti.

“UMDUĞUMUZDAN DAHA İYİ”

İKİ KADIN GİRİŞİMCİ ŞÜKRİYE KARABAL VE ZEYNEP BİLGİN

İş yerlerini 19 Kasım’da açtıklarını söyleyen Bilgin; “İşlerimiz umduğumuzdan daha iyi. Bu kadar ummuyorduk. Şu anda zaten eksikliklerimiz çok fazla ama ona rağmen çok iyi gidiyor. Bakalım bundan sonrası nasıl olacak”dedi.

“MÜŞTERİLERİMİZDEN ÇOK BÜYÜK DESTEK ALIYORUZ”

Gelen müşterilerden çok büyük destek aldıklarına değinen Bilgin; “Restoranımıza gelen her müşterimiz bize destek veriyor. Bazı müşterilerimizin dördüncü kez geldiğini görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Şu ana kadar kimseden şikâyet gelmedi. Kadın girişimcilere her yerde destek var. Destek veriyorlar ve daha fazla da vereceklerine eminim ”diye konuştu.

“ET ÜZERİNE HER ŞEY VAR”

Restorana gelen müşterilerin damak zevkine uygun tüm et çeşitleri olduğuna vurgu yapan Bilgin; “Müşterimize ilk önce kendimizin hazırladığı meze ikramlarımız var. Çorba çeşitlerimiz var. Mercimek, kelle paça, işkembe, ezogelin ve tavuk çorbalarımız var. Ama bunları günlük değiştiriyoruz. Her zaman aynı çorbayı bulundurmuyoruz. Izgara çeşitlerimiz var. Köfte, pirzola, kuzu ve danayla ilgili her şeyimiz var. Tavuk eti, şiş, saç kavurma, ciğer gibi birçok çeşidimiz var. Kısacası et üzerine olan her şey var ”ifadelerini kullandı.

“STEAK HEM DİKKAT ÇEKİCİ HEM DE MERAK UYANDIRICI”

İş yeri isminin anlamına da değinen Zeynep Bilgin; “Steak’ın anlamı kırmızı et demektir. Bizimde işimiz hep et üzerine olduğu için böyle bir isim düşündük. Hem daha dikkat çekici ve merak uyandırıcı hem de işimizi yansıtıyor ”dedi.

“VEJETERYAN MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN ALTERNATİFLERİMİZ MEVCUT”

İş yerimize vejetaryen müşteri gelse farklı alternatiflerinin olduğunu söyleyen Bilgin; “Restoranımıza gelen vejetaryen müşterimize salata çeşitlerimizi sunabiliriz. Patlıcan falan da yapıyoruz. Pideci ustası arıyoruz bulduğumuz da pide çeşitlerimiz de olacak. Şu an sadece ızgara usulü çalışıyoruz ”şeklinde konuştu.

“ÇİVRİL’DE BİRÇOK İLKE İMZA ATACAĞIZ”

Çivril’de iki kadın girişimci olarak birçok ilke imza atacaklarının altını çizen Bilgin sözlerini şöyle noktaladı: “iş yerimizin karşısındaki alana bir masalar koyacağız. Mangal yakılması için alanlar oluşturacağız. Etlerimiz dolapta duracak ve kilo ile alıp kendileri ailecek ya da arkadaşlarıyla pişirip gönüllerince yiyebilecekler. Yeşillendireceğiz ve çocuklar için ayrı bir alan oluşturmayı planlıyoruz. İnsanların rahat edebileceği alanı oluşturmayı gayret ediyoruz. Evlere servis de yapabiliyoruz.”

Yassıhöyük Mahallesi’nde doğan ve Çivril’de yaşayan kadın girişimci Şükriye Karabal, 25 yıllık iş deneyimiyle iş arkadaşı Zeynep Bilgin ile birlikte ilklere imza atacaklarını söyledi.

“25 YILDIR SEKTÖRÜN İÇİNDEYİM”

Eşim düğün yemekleri yaptığını ve daha öncede bu mekânı çalıştırdıklarını bebeğinin olması sebebiyle ayrılmak durumunda kaldığını söyleyen Şükriye Karabal; “Sektörün yabancısı değilim. 25 yıldır çalışıyorum. Zeynep hanımla konuşurken ortak olmaya karar verdik. İlk önce şakayla karışıktı ve şaka böyle güzel bir ortam oluşturmamıza olanak sağladı. Bu mekan çok el değiştirdi ve şu an kadın eli değdiği belli oldu. 40 yaşından sonra pidede yapmaya başladım ”dedi.

“İKİ KADIN EL ELE VERDİK HER İŞİN ÜSTESİNDEN GELİYORUZ”

İş hayatından sıkılan ve rahat nefes almak isteyen insanların bu mekanı tercih edeceklerini söyleyen Şükriye Karabal; “Çivril için temiz ve hijyenik bir mekan. Çivril halkının gelip kafalarını dinleyebileceği bir mekan ve daha da güzelleştireceğiz. İlçeden uzak olmasını istedik insanların rahat nefes alabilmeleri çok önemli. İki kadın el ele verdik ve garsonu da biziz, temizlikçisi de. Her şeye koşturuyoruz ve çok mutluyuz ”ifadelerini kullandı.

“MEKANIMIZA GELENLER PİŞMAZ OLMAZ”

Restorana gelen müşterilerin memnuniyetle ayrılacaklarını söyleyen Karabal; “Mekânımız Kızılcasöğüt Mahallesi çevre yolu üzeri eski ceza evi karşısında iş yerimiz bulunuyor. Müşterilerimizi bekliyoruz. Gelen müşterilerimiz buradan memnuniyetle ayrılacaklarının garantisini veriyoruz ”dedi.

Editör: Haber Merkezi