Park yapılırken yıkılan çeşmenin yerine yensisi yapılmadı. En çok ihtiyarlar muzdarip.

YAPACAK VAR AMA BELEDİYE İZİN VERMİYOR

Düzenleme çalışmaları yapılırken yıkılan ve yerine yenisi yapılmayan Cumhuriyet parkı içindeki çeşmenin yapılmaması parka gelen vatandaşları mağdur ediyor.

Ziraat Bankası karşısında bulunan ve Cumhuriyet Parkı içindeki hayrat çeşmesi parkın düzenleme çalışmaları sırasında yıkılmış ve yerine yenisi yapılmamıştı. Yıllardır parkın içindeki çeşmeden su içen vatandaşlar kaldırılan çeşmenin yeniden yapılmasını istiyor.

Özellikle Postane ve Ziraat Bankasından emekli maaşı çekmeye gelen yaşlı vatandaşın soluklanmak ve elini yüzünü yıkayıp ferahlamak için kullandığı çeşmenin yıkılmasına tepki gösteren vatandaşlar “park yeniden yapılırken ağaçlarla birlikte çeşmede söküldü. İnsanlar o çeşmede elini yüzünü yıkıyor parkta oynayan çocuğuna torununa su içiriyordu. Yeşilliği ile birlikte parkın çeşmesinin de yok ettiler” diyerek çeşmenin yerine yenisinin yapılmamasına tepki gösterdiler.

ÇEŞMESİZ PARK MI OLUR?

Çeşme yıkıldıktan sonra bazı hayırsever vatandaşların Çivril belediyesine müracaat ederek aynı yere hayrat yaptırmak için izin istediği ama belediyenin peyzaj planı içinde çeşme olmadığı için çeşme yapılmasına izin verilmediği iddia edildi.

Büyükşehre ait olduğu için müdahale edilemediğini ifade eden vatandaşlar; “Önceden de çeşmenin geri yapılmasını istediğimizde parkların büyükşehre ait olduğunu o yüzden hiç bir şey yapamadıklarını söylüyorlardı. Şimdi parklar Çivril Belediyesine geçti ama yine bir şey yapmıyorlar. Çeşmesiz park mı olur hiç?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Konu ile ilgili olarak belediyeden herhangi bir açıklama yapılmazken parka gelen çocuk ve ihtiyar vatandaşların su ihtiyaçlarını eve kadar erteledikleri belirtildi.

Editör: Haber Merkezi