Çivril’in Işıklı mahallesinde devam eden Millet bahçesi inşaatında Çivril Belediyesine ait kamyonların çalıştığı iddiası akıllara kamyonların kiralanıp kiralanmadığı sorusunu getirdi.

Geçen yıl başlayan Millet Bahçesi inşaatı tüm hızıyla devam ederken moloz ve malzeme taşıma işinde Çivril Belediyesine ait kamyonların kullanıldığı iddiası Çivril kamuoyunda tartışma konusu oldu. İnşaat alanındaki molozların taşınması ve bazı malzemelerin inşaat alanına götürülmesi işlerinin belediyeye ait kamyonlarla yapıldığı bilgisine ulaştıklarını belirten İYİ Parti Belediye meclis üyesi Koray Eren “Işıklı mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız Çivril belediyesinin kamyonlarının inşaat alanında çalıştığını bildirdi. Bildiğimiz kadarıyla Çivril belediyesinin millet bahçesi inşaatında bir sorumluluğu yok. Müteahhit firma ihaleyi aldığında tüm işi bitirip teslim etmekle yükümlü. Çivril Belediyesine ait kamyon ya da iş makineleri neden ve hangi şartlarda çalışıyor bilmiyoruz. Konuyla ilgili olarak encümen ya da meclis bilgilendirilmiyor. Belki iş bir an önce bitsin seçime kadar millet bahçesi tamamlansın düşüncesi ile kamyon ve makineler müteahhit emrine tahsis edilmiş olabilir” dedi.

Çivril’in zararına iş yapmazlar!

Vatandaşlardan gelen sorulara cevap vermekte zorlandıklarının altını çizen Eren “konuyu bizde bilmiyoruz. Üç yıldır olduğu gibi bu işte sorulmadan danışılmadan yapılan işlerden biri. Belediye kamyonları kiraladı mı, yoksa müteahhitte mi tahsis etti bilmiyoruz. Konuyla ilgili olarak belediyeden yapılan bir bilgilendirme yok. Kiralandıysa da saatlik kira ücreti nedir bilmiyoruz. Ama Çivril’in zararına bir iş yapılacağı kanısında değiliz” dedi.

150 Kamyon kum çekildi

Kendilerine gelen ihbar telefonları ve mesajlarında belediyeye ait kamyon ve iş makinelerinin çalıştığına dair bilgilere ulaştıklarını belirten Koray Eren “bizi arayan ve mesajla ulaşan vatandaşlar Çivril Belediyesine ait iş makinelerinin inşaat alanında çalıştığını belirtiyor. Pazar gün Millet Bahçesi inşaat alanına gittiğimizde Belediyeye ait üç iş makinesinin inşaat alanında olduğunu tespit ettik. Demek ki iddiaların doğruluk payı var” dedi.

Vatandaşların kamyonlarla Gümüşsu’dan çay yataklarından mıcır ve taş çekildiğini de söylediklerini belirten Eren “ çalışmalar başladıktan sonra Gümüşsu mahallemizdeki çay yataklarından 150 kamyon kum çakıl taşındığı ihbarı var. Yine belediye kum ocağından da kum çakıl gittiği yönünde ihbarlar geldi. Çivril Belediyesi kum ocağından giden malzeme belki kayıt altına alınmış olabilir peki Homa’dan taşınan vatandaşın hesabını sorduğu 150 kamyon çakıl kayıt altına alındı mı? Ayrıca Cumartesi günü kamyonlarda çalıştırılan belediye personeli nasıl bir anlaşma ile çalıştırıldı? Yani personel giderleri müteahhit firma tarafından mı karşılandı yoksa Çivrilli vatandaşın cebinden mi çıktı? Alanda Leylek taşı dediğimiz taşın olduğu alana dökülen taşların oradan getirildiğini düşünüyoruz. Demek ki belediye kamyonları ile sürekli kum mıcır ve taş taşınıyor. İnşallah bunlar kayıt altındadır. İnşallah Belediyenin iş makineleri, personeli, kamyonları müteahhide hatır için değil iş için kiralanmıştır” dedi.

Çalışmalar İnşallah keyfi değildir

Millet bahçesinde devam eden çalışmaların Başkan Yardımcısı Latif Selçuk kontrolünde devam ettiğine dikkat çeken Koray Eren “Latif Selçuk başkan yardımcısı olduktan sonra Belediyede yaptığı keyfi ve akıldan uzak projeler ile anılmaya başladı. Ne zaman Millet bahçesi yada Beydilli’ye gitsek Latif Selçuk’un orijinal fikir ve projeleri ile karşılaşıyoruz. Pazar günde sahadaki ağaçların kesilmesine ve nasıl kesilmesi gerektiğine karar verdiğine şahit olduk. Başkan yardımcısı Latif Selçuk’un bilmediği bir iş kolu var mı gerçekten çok merak etmeye başladık. ” dedi.

Belediye değil Latif Selçuk denetliyor

Çivril Belediye’sinin Latif Selçuk tarafından keyfi uygulamalar ile yönetildiğine dikkat çeken İYİ partili Koray Eren “Belediyenin hiç bir işi gerekli birimler tarafından denetlenmiyor. Başkanın yapılan birçok işten ve uygulamadan haberi bile yok. Çivril Belediyesi Latif Selçuk’un çiftliğine dönmüş durumda. Bakın birim sorumlularına, hepsi Latif Selçuk’un gizli toplantıları ile talimat alıp çalışıyor. Çivril belediyesinde Latif Selçuk’u görmeden resmi ya da gayrı resmi hiçbir işlem yaptıramazsınız, yapamazsınız. Her işte olduğu gibi Belediye kesinlikle millet bahçesinde yapılan hiçbir çalışmayı denetlemiyor. Latif Selçuk müteahhitle ne konuştuysa o yapılıyor. Ne projeye bakan var ne yapılana. Yarın iş bitti mi işte yapıldı deyip çıkacaklar. Latif Bey’in gönlü ne istiyorsa onu yaptırıyor. Kamyonları iş makinelerini de veriyor al gülüm ver gülüm işler yürüyor” diyerek çalışmalardaki denetimsizliğe tepki gösterdi.

Işıklı gözbebeğimiz

Işıklı’nın Denizli’nin gözbebeği olduğuna dikkat çeken eren “yıllardır mezbelelik halde bekleyen Işıklı mesire alanımızı Latif Bey’in Işıklı Belediyesi döneminden kalan siyasi yenilgilerinin hırslarının intikam alanı haline getirmesine izin vermeyeceğiz. Işıklı bugün doğal güzelliği ile Denizli’nin ve EGE bölgesinin göz bebeği. Burasını keyfi uygulamalarla düzenlemek Çivril’e yapılacak en büyük ihanettir. Işıklı’yı Latif Beyin siyasi hırslarına alet ettirmeyiz. Yapılan çalışmaların bir an önce yetkili birimlerce denetlemesi ve kamuoyuna bilgi verilmesini istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi