Yusuf Garip 1981 yılında Yuvaköy’de dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise eğitimini Çivril’de tamamlayan Garip 2003 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini başarı ile tamamladı ve avukatlık diplomasını aldı.
İÇİMİZDEN BİRİ KÖŞEMİZİN BU HAFTAKİ KONUĞU YUSUF GARİP
Ankara’da tamamladığı stajının ardından aldığı avukatlık ruhsatı ile 2004-2006 yılları arasında avukatlık mesleğini icra etmeye başladı.
Antalya da yapmış olduğu kısa dönem askerliğinin ardından 2006 yılında Denizli’ye yerleşen Av.Garip, açmış olduğu NET Hukuk Bürosunu ile serbest avukatlık yapmaya devam ediyor.
2007 yılında Sevcan hanım ile dünya evine giren Garip, bu mutlu evliliğinden Asel Beliz, Alperen ve Berin Gökçe isimlerini verdiği üç evladı oldu.
İÇİMİZDEN BİRİ KÖŞEMİZİN BU HAFTAKİ KONUĞU YUSUF GARİP
Üç çocuklu bir ailenin en büyük evladı olan Av. Yusuf Garip’in hayatına siyaset daha çocuk yaşlarında girdi. Babadan gelme MHP’li olan Garip’in çocukluğundan günümüze hayatının her anında üç hilal hep vardı.
Üç hilale gönül eren Garip 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den Denizli İl Genel Meclisine adaylığını koydu.
2011-2013 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Merkez İlçe Sekreteri ve Merkez İlçe Başkanlığı Hukuk Danışmanlığı görevi yaptı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi bünyesinde 9. Dönem Siyaset ve Liderlik Okulunu 2014 yılında tamamlayan Av.Garip, Denizli’nin İlk Siyaset ve Liderlik Okulu mezunu olma unvanına sahip oldu.
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Merkezefendi ilçesinden belediye meclis üyesi seçilen Av.Garip, aynı zamanda Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerde Pamukkale Belediyesi Meclis üyesi ve halen Denizli Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekilliği görevini yürütüyor. Şubat 2022 yılından itibaren de Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanlığı görevini üstlenmiştir.
Avukat ve iyi bir siyasetçi olan Yusuf Garip siyasete girme sebebini; “Siyaset millete hizmet etme noktasındaki en önemli araçtır. İçinde vatan sevdası olan her Türk evladının hem atalarına hem de ülke vatandaşlarına, devletine vefa borcu vardır. Millete hizmet etmenin en temel yolu da siyasetten geçer. Bu nedenle siyasette yer almayı milletimize ve ecdadımıza bir vefa borcu bilip siyasette yer almaya çalışıyorum.” Sözleri ile ifade ediyor.

Editör: Haber Merkezi