Keyfine eremeden çilesi bıktırdı

Çivril’de devam eden doğalgaz çalışmaları vatandaşı canından bezdirdi.

Başladığı günden itibaren vatandaşların yoğun tepkisini çeken doğalgaz çalışmaları vatandaşa doğalgazın keyfini sürmeden çilesini çektirdi.

2019 yılında başlayan ve halen devam eden çalışmalarda Enerya gaz dağıtım şirketi ve Belediyenin gelişi güzel çalışma yapmasından şikayet eden vatandaşlar “doğalgaz hattı keyfi ya da baskılar sonucunda belirleniyor” diyerek tepki gösterdi.

SİZ ABONE OLUN GELİR

Şirketin haftada bir gün Çivril’e gelmesinden dolayı daha abonelik çalışmaları esnasında prosedür ve evrak işleri ile yıprandıklarını belirten vatandaşlar, abone işlemlerini tamamladıktan sonra da sokak ve mahallelerinde hat çalışması olup olmayacağı konusunda stres yaşıyor. Bir an önce temiz enerji ile ısınmak için işlemlere başlayan vatandaşlar belediye ve şirketten devam eden çalışmaların hangi güzergahta ilerleyeceğini ve önümüzdeki yıllarda yapılması planlanan yerler hakkında yeterli bilgilendirme yapılmamasından şikayetçi. Birçok ev sahibinin yeterli bilgi alamadığı için evine doğalgaz bağlatmakta tereddüt ettiğini belirten vatandaşlar “ne belediye ne de Enerya hattın nereden gideceği konusunda bilgi vermiyor. Bir mahallede çalışma devam ederken bakıyoruz bir anda farklı bir yere geçilmiş. Bir gün önce kazılan yerin 100 metre ilerisindeki evde çalışma başlatan insanlar birde bakıyor hat orada kalmış. Buraya neden gelmedi diye sorduğumuz zaman siz abone olun gelir cevabı alıyoruz” diyerek tepki gösterdiler.

KEYFİNİ SÜREMEDEN ÇİLESİNİ ÇEKİYORUZ

Sokaklarında doğalgaz beklerken çok defa sadece nüfuslu oldukları için birçok kişinin evinin ve işyerinin olduğu sokağa hat çekildiğine şahit olduklarını belirten bazı vatandaşlarda “mahalleye, sokağa gelen doğalgaz hattı bir anda duruyor. Bakıyoruz, görüyoruz, duyuyoruz ki hat başka bir sokağa gitmiş. Başladıkları yeri tamamlamadan niye oraya gidildi diyoruz. Sonra anlıyoruz ki o sokakta hatırı sayılır bir siyasetçi ya da zengin varmış. Onlara bir günde bağlanan hat garibana geldi mi aylarca bekliyor. Biz doğalgazın keyfini süremeden çilesini çekmeye başladık.” dediler.

ZENGİNLERİN EVLERİNİN ÖNÜ HEMEN YAPILIYOR

Ötekileştirme ve kayırmacılığın kazılan yerlerin kapanması sürecinde devam ettiğini ifade eden vatandaşlar “hattın döşenmesi ile çile bitmiyor bu seferde kazılan yerlerin kapanmasını aylarca bekliyoruz. Biz çamur toz dedik mi bize kazılan yerin çökmesini bekliyoruz diyen belediye nedense apart ve zenginlerin evlerinin olduğu yolları iki gün içinde hemen kapatıyor. Çökerse belediye gidiyor bir daha dolgu yapıyor. Her alanda ötekileştirilen gariban evinin önündeki yolun kapanması için bile aylarca beklemek zorunda kalıyor” dedi.

HİZMETTE AYRIM VAR FATURADA YOK

Doğalgaz şirketi ve belediyeden hizmet alma noktasında eşit muamele görmedikleri konusunda şikayet eden vatandaşlar “hat döşenirken, abone olurken, gaz açılırken sürekli öteleniyor bekletiliyoruz. Kazılan yolumuzu bile kapattırmak için rica minnet yalvarıyoruz. Herkes aynı tarifeden ödüyorsa eşitliği sadece faturalandırmada görüyoruz”

Editör: Haber Merkezi