Kilo vermek için çoğu kimsenin ilk denediği yol herbalife. Ne yazık. Herbalife Sağlık Bakanlığı onayı olmayan ve sadece Tarım Bakanlığınca onaylanmış bir üründür. Bu noktada kesin bir ayrım yapılmalıdır. Sağlık bakanlığı onayı olmayan ürün sağlık için kullanılmaz. Kilo vermek bir sağlık işidir. Bilinçsiz ürün kullanımı olmamalıdır. Çok itici bir örnek olacak ama hayvan yemlerinin de tarım bakanlığınca onayı var ama sağlık bakanlığınca yok. Yani mevzu şudur insan sağlığında bir ürün kullanılacaksa mutlaka Sağlık Bakanlığı onayı olmalıdır.

Herbalife mantığı, verilen içecek dışında başka bir şey tüketilmez ve aç kalarak kilo kaybı sağlanmaktadır. Aç kalarak verilen kilolar daha fazlasıyla geri gelir. Bu ürünlerin ilk yan etkisi karaciğere olan yüküdür.

Detoks nedir? Diyet için uygun mudur? Detoks düşük kalorili ve tek besine dayalı beslenmeye dayanır. Düşük kalorili beslenmek kan şekerinin düşmesine, bayılmalara ve hatta mide kanamalarına yol açar. Detoksta sık sık kullanılan avokado ve ananasa olan alerji mutlaka kontrol edilmelidir. Aksi takdirde dilde şişme dudaklarda yaralanmalar görülebilir.

Yağları aldırmak konusuna gelince, obezitede yağ hücrelerinde iki farklı durum söz konusudur. Obez insanların yağ hücresi sayısı çoktur ya da yağ hücresi sayısı az olmasına rağmen yağ hücresi hacmi büyüktür. Yağ aldırmak konusu en son yardım alınacak konudur ve enfeksiyonlara yol açar.

Akupunktur, bir süredir denenen bir uygulamadır ama sonuç alınan birey sayısı oldukça azdır. Akupunktur yapılsa dahi diyet uygulanmalıdır. Ve haliyle yine diyetsiz zayıflama mümkün değildir.

Her şeyi denediniz ama bir eksik var sağlıklı beslenme programı uygulamadınız. Sıra sağlıklı beslenmede…

Diyet sağlıklı beslenmektir ve zayıflamak sadece diyet ile de olmaz. Hareket ve suyun da düzenli takibi yapılmalıdır.