Ramazan Ayı ile sayısında artış gözlenen dilenciler, vatandaşları canından bezdirdi.

Çivril’de dilenciler yüzünden caddelerde yürüyemez hale geldiklerini ifade eden vatandaşlar, ciddi tedbirlerin alınması gerektiği ifade etti. Ramazan ayı ile dilencilerin sayısında artış olduğuna dikkat çeken esnaflar da genellikle ilçe dışından gelen kadın ve çocukların kentten uzaklaştırılması gerektiğini söylediler.

HER KÖŞE BAŞINDA KARŞIMIZA ÇIKIYORLAR

Ramazan Ayı’nı fırsat bilen dilenciler, vatandaşları huzursuz etmeye başladı. Bayrama saylı günler kala artış gösteren dilenciler vatandaşları ve esnafı rahatsız ediyor. Bayram alışverişine çıkan inşalara, çocukları da kullanarak duygu sömürüsü yapan dilenciler çoğu zaman vatandaşlardan para alıncaya kadar peşinden ayrılmıyor.

Zabıta ekipleri tarafından dilenci operasyonu gerçekleştirildiğini, fakat operasyonların kalıcı bir çözüm getirmediğini belirten vatandaşlar, “Her sokakta, her caddede cami önlerinde karşımıza bir dilenci çıkıyor, her yerde vatandaşlara duygu sömürüsü yapıyorlar. Yollar ve caddeler dilencilerden geçilmiyor” dediler. Çocuk dilencilerin fazla olduğunu söyleyen vatandaşlar, “çocuklardan dilencilik yapan da çok fazla, bazıları da esnafları tek tek dolaşarak ya da caddelerde yürüyenlerin ardına takılarak para almaya çalışıyorlar. İnsanların duygularıyla oynamak suretiyle para alma yolunu deniyorlar” diye konuştular.

Editör: Haber Merkezi