Çivril, Denizli siyasetinin de gözde ilçelerinden biri durumuna geldi. Bunun en yakın örnekleri ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Kongresinde görüldü. CHP Denizli il başkanlığı için Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Mahir Akbaba yarıştı. Her iki adayın listesinde de Çivrilli vardı.

CHP 37. İl Kongresi EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Mevcut CHP İl Başkan Mahir Akbaba ve eski il başkanlarından Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun yarıştığı kongrenin Divan Başkanlığını CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptı. 16 Şubat 2020 Pazar günü yapılan Kongrede 633 İl delegesi oy kullandı. Mahir Akbaba 303 oy alırken Bülent Nuri Çavuşoğlu 307 oy aldı. CHP’de başkanlık yarışını göğüsleyen isim 5 oy farkla eski il Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu oldu.

Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun listesinde Çivril’den bir isim yer aldı. 1982-2016 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumunda görev yapan Ahmet Can, Bülent Nuri Çavuoğlu’nun listesinde 5. sırada yer alarak CHP Denizli İl yönetiminde yerini aldı.

İşte Çavuşoğlu’nun Yönetim listesi;

Özkan Aslan, Fatma Atsay, Zülal Avcı, Osman Bartal, Ahmet Can, Musa Can, Bilal Duran, Muharrem Güney, Çağatay Hozer, Şeref Karaman, Okan Kart, Ali Ocak, Hatice Öz, Levent Özel, Ayhan Özhan, Bülent Öztürk, Coşkun Sarıca, Melike Solmaz Coşkun, Barış Şahin, Merve Türksoy Karademir, Aslı Vize, Mustafa Can Yalçın, Tuğba Yaşar, İsmihan Yıkar.

SIRADA NE VAR?
Bağrından çıkardığı Milletvekilinden bakanına kadar bir çok başarılı isimle TBMM’de adını duyuran Çivril için sırada ne var? Önce bir siyasi partinin genel başkanlığı ve ardından gelen Cumhurbaşkanlığı olabilir mi?

Editör: Haber Merkezi