İlgisizlik milyonluk iki tesisi harabeye çevirdi. Terke dilen tesisler yıkılmaya yüz tuttu.

Çivril’de bulunan iki Halı saha, bakımsızlık ve ilgisizlikten harabeye döndü. Belediyenin himayesindeki halı sahalar bir zamanlar Çivril’in en gözde spor tesisleri olarak tarihe geçmişti.

Çivril Hamam mahallesinde bulunan ve Çivril’in ilk halı sahası olan Şehit Soner kutlu Spor tesisleri ile Kızılcsöğüt mahallesinde bulunan ve spor aktiviteleri için kullanılan halı sahalar bakımsızlıktan harabeye dönerken, Kumluk tesisleri alkol ve uyuşturucu kullananların mekânı haline geldi.

Şehit Soner Kutlu spor tesislerindeki sahanın soyunma odaları ve lavabolarının olduğu alan kötü amaçlar için kullanılırken sahanın tel ve halıları da bakımsızlıktan çöplüğü andırıyor. Viraneye dönen halı sahanın içinde delikler oluşurken, soyunma odaları yabancı madde ve atıklarla doldu. Harabeye dönen halı saha alanı vatandaşları rahatsız ederken, mahalle sakinleri bir an önce sahanın bakıma alınmasını istedi. Sahanın tellerinin yıkılmak üzere olduğunu ve çocuklar için tehlike saçtığına dikkat çeken mahalle sakinleri tesislerin yenilenmesi ve yeniden hizmete açılmasını istiyor.

Kızılcasöğüt mahallesinde bulunan halı sahanında farklı olmadığına dikkat çeken duyarlı vatandaşlar “bu tesisler milyonlarca verilere yapılan ve yıllarca gençlere hizmet eden çocuklara ve gençlere faydalı olan tesisler. 3 yıldır bu alanlar boş bırakıldı ve viraneye döndü. Kimse bu yatırımların akıbetini düşünmüyor ve sahip çıkmıyor” diyerek bakımsızlığa tepki gösterdi.

Bazı vatandaşlar Kızılcasöğüt mahallesindeki sahanın yenilenerek kullanıma devam edebilecekken İmam Hatip Lisesine yeni saha yapıldığını ve mevcut sahanın bakımsızlığa terke dildiğini belirterek “Mahallede saha varken yenisini yapıyoruz dediler ve okul bahçesine saha yaptılar. Öğrenciler için çok güzel ancak sivil vatandaşların kullandığı mevcut sahayı da bakım yapmayarak kullanılmaz hale getirdiler. Öğrencilerin olduğu pansiyonun olduğu alanda sivil vatandaşın spor yapması çok mantıksız hem öğrenci hem dışardan okul sahasına girecek gençler için doğru değil. Zaten okulun bahçesindeki saha okula ait oldu. Mevcut sahada bakımsızlıktan harabeye döndü” dediler.

Editör: Haber Merkezi