Çivril Belediye Meclis toplantısı başkan Niyazi Vural ile Millet ittifakı meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmalara sahne oldu.
Meclis başkanı Niyazi Vural ile CHP’li meclis üyesi Semih Dere arasında adap ve edep tartışması damga vurdu.
Haziran ayı meclis toplantısı birinci birleşim birinci oturumu yapıldı. Belediye meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya mazeretleri nedeniyle Özkan Avcı, Turgay Bilgin, Elvan Çakmakçı, Mehmet Çelikoğlu, Mehmet Tüzün, Yakup Ahmet Şahan, Kerim Doruk katılmazken 7 gündem maddesi görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.
Gündem dışı konuşmaların damga vurduğu toplantıda grubu adına söz alan CHP grup başkan vekili Tunay Yazıcı Mayıs ayı içinde yapılan Tarım fuarında fuar alanında paravanlar üzerinde bulunan Said Nursi fotoğrafının yapılan fuarın önüne geçtiğini belirterek belediyenin ne gibi hizmetler verdiğini sordu.
CHP’li Nuran Şafak ise İğdir Çamlığı Sosyal tesisinin ve Gümüşsu Şelalesinde bulunan tesisin neden halkın kullanımına açılmadığı ile ilgili soruların yanı sıra Kumluk ve Kızılcasöğüt halı sahalarının neden kullanım dışı bırakıldığını sordu.
Büyükşehre Çivril’in sorunlarının aktarılmadığına dikkatleri çeken CHP’li Nuri Özen ise yaptığı konuşmasında kanalizasyon yapılan mahallere neden arıtma tesisinin yapılmadığı konusuna değindi.
CHP’li meclis üyesi Semih Dere park ve bahçelerin bakımsızlığından şikayet ederek Bayraktepe’de bulunan su deposundan sürekli dışarıya su akıp heba olurken kuruyan ağaç ve çimlerin hesabını sordu.
Söz alan Fatma Akkoyun’da Mayıs ayında görüşülen kesin gelir gider bütçesinde sordukları sorulara cevap alamadıklarını belirterek “bir önceki yıla göre emlak vergisindeki düşüşün sebebini öğrenmek istediklerini ifade etti.
İYİ Partili Koray Eren ise doğalgaz için yollarda yapılan kazı tamiratlarında neden sadece yolu dikey kesen kazı alanlarının yapılıp yol boyunca uzanan yola paralel kazı alanlarının tamiratlarının yapılmadığını sordu. Vatandaşın araçlarına zarar veren bu yolların tamiratlarının bir an önce yapılmasını istedi.
Gündem dışı konuşmalara cevap veren başkan Niyazi Vural CHP’li meclis üyeleri tarafından gündeme getirilen Kumluk ve Kızılcasöğüt halı sahalarının yapılmadan yıkılması gerektiğini söyledi. Başkanın yapmayalım yıkalım önerisine gülerek tepki veren CHP’li meclis üyesi Semih Dere ile başkan Niyazi Vural arasında adap ve edep tartışması başladı. Semih Dere’nin gülmesini meclisin ciddiyetine yakıştıramadığını belirten başkan Vural “komik bir şeyde söylemedik ama kahkahanızın dozajı biraz ağır oldu Semih bey” diyerek tepki gösterdi.
Başkanın tepkisine cevap veren Semih Dere “kusura bakmayın kendime hakim olamadım. Ama yapmayı konuşurken yıkmayı teklif etmeniz çok ciddiyetsiz geldi” dedi.
Karışlıklı atışmalarla devam eden konuşma CHP’li meclis üyelerinin çöp süpürme aracı alınması ile ilgili verdiği önergenin oylanması ile son bulurken meclis toplantısına tartışmalar damga vurdu.
Gündem dışı konuşmalardan sonra meclis gündem maddeleri görüşülmek üzere komisyonlara havale edilirken meclis toplantısının 2. Birleşiminin Çarşamba gün saat 10.00’da yapılması kararlaştırıldı.

Editör: Haber Merkezi