Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği yeni yönetimi Başkan Vural’ı makamında ziyaret etti.

Yeni yönetim kurulu, Başkan Niyazi Vural’ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dernek üyeleri Başkan Vural’dan Sokak hayvanları kliniği ve mama otomatı konusunda destek istedi.

Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği yeni yönetimi dernek başkanı Nihat Kaplan öncülüğünde Belediye Başkanı Niyazi Vural’ı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Vural yeni yönetime başarı diledi. Belediye Başkanı Niyazi Vural’a yeni yönetimini tanıtan Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği başkanı Nihat Kaplan başkan Vural’dan ilçe merkezinde bazı noktalara mama kabı bırakılması konusunda destek istedi. İlçe merkezinde parklarda bulunan bazı mama noktalarındaki kapların işlevini yitirdiğini belirten Kaplan “daha önceki yıllarda bazı STK ve Belediye tarafından yerleştirilen mama kapları artık işlevini yitirdi. Bu kapların yenileri ve daha kullanışlı olanları ile değiştirilmesi ve belediyenin bu noktada önder olmasını istiyoruz” dedi.

HAYVAN SEVERLER BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Mama Otomatları bozuk

Kütüphanenin yan tarafında ve parkta bulunan mama otomatlarının bozuk olduğuna dikkat çeken Kaplan “bu otomatlar plastik atıkla çalışan otomatlardı. Bunlar içine atılan atık plastik kadar haznesine mama bırakıyor ve hayvanlar sürekli mama bulabiliyordu. Fakat son yıllarda bu makinelerin güneş enerji panelleri bozulduğu için mama dökemiyor. Bu otomatların tamir edilerek yeniden kullanıma açılması iyi olur” dedi. TOKİ bölgesinde sokak hayvanı popülasyonunun arttığına dikkat çeken Hayvanları Koruma Derneği başkanı Nihat Kaplan “özellikle TOKİ bölgesindeki hayvan severlerden mama ve otomat konusunda çok talep geliyor. Bu bölgede sokak hayvanı sayısı arttı. Gelişigüzel sağa sola bırakılan mamalar hem verimli olmuyor hem de her zaman hayvanların mamalara ulaşması mümkün olmuyor. Onun için mama otomatlarından birinin tamir edildikten sonra TOKİ bölgesinde uygun bir yere bırakılması faydalı olur.” dedi.

Sokak Hayvanları Polikliniği yeni yerine taşınacak

Dernek yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren başkan Niyazi Vural’da Çivril Belediyesi olarak sokak hayvanları ile ilgili projelere destek verdiklerini belirterek “yeni seçilen yönetime görevinde başarılar diliyorum. Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Birlikte yaşadığımız can dostlarımızın doğal yaşam alanlarında daha rahat ve güvenli daha sağlıklı yaşamaları için Çivril belediyesi olarak elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda üç veteriner arkadaşımız sokak hayvanları rehabilite ve tedavi merkezinde görevli. Bu merkezde sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırılmaları yapılıyor. Amacımız sokak hayvanlarımızın sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmeleri” dedi.

Sokak hayvanları Kliniğinin yeni yerine taşınacağını ve daha modern bir ortamda tedavi ve bakım yapılacağını sözlerine ekleyen Başkan Vural “İğdir Çamlığının olduğu alanda daha önce projesi yapılan ama davalık olan projemiz yeniden başladı. Dava süreci lehimize sonuçlandı ve çalışmalar kaldığı yerden devam edecek. En kısa zamanda İğdir Çamlığında daha geniş ve daha modern işlevine uygun bir tedavi ve rehabilitasyon merkezimiz olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi