Geçtiğimiz hafta Genç Çivril gazetesinde Milliyetçi Hareket partisi ilçe başkanının oğlunun İyi partiden istifa ederek Ak Partiye üye olması haberi vardı. Haberi okuyunca normal karşıladım çünkü demokratik bir ülkedeyiz herkes istediği partiye üye olabilir.

Habere Cumhur ittifakı açısından bakınca olay başka boyuta gidiyor. Haber paylaşımının altına yapılan bir yorum da üye olan kişinin Diş hastanesinde işe gireceğinden bu nedenle Ak Partiye üye olunduğundan bahsediyor. Milliyetçi Hareket partisi, Cumhur ittifakının ortağı, Üyelik neden Milliyetçi Hareket partisine değil Ak Partiye yapılmış? Milliyetçi Hareket partisi üyesi birisi bir iş için Ak Partiye üye olmak zorunda mı?

Ak Parti ilçe başkanı gazetelerden takip ettiğim kadarıyla aktif ve çalışkan birisi hatta bazı Ak Partililere göre geleceğin Belediye başkan adayı olarak söyleniyor seçimlere daha 1,5 yıl var siyasette 1 saat bile önemli derler bunları konuşmak bence erken. Konumuza dönersek, bana göre İttifak ortağına siyasi etik olarak yanlış yapmış veya Milliyetçi Hareket partisi ilçe başkanının geçen dönem Milliyetçi Hareket partisi den istifa edip, kendilerinin karşısına bağımsız aday olmasına bir karşılık verilmiş. Ben olayı haber yönünden değerlendirdim. elbet parti üyeleri bu konuyu kendi içlerin de sorgular açıklığa kavuştururlar.

Vaktim oldukça Belediye meclis toplantılarını izliyorum Belediye başkanını çok yorgun ve ağresif gördüm elbette belediye başkanlığı meşakkatli bir iş herkesi dinlemek zorundasınız. benim bir abi, bir büyüğü olarak tavsiyem biraz sakin olması sağlığına dikkat etmesi. Gerginlikten kendisi de zarar görür Örneğin Elvan hanıma siz doğalgaz için sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ettiniz mi dedi, Koray Eren’in siz Gürcan Güven’e teşekkür ettiniz mi? sorusuna o bizim bileceğimiz şey benzeri kelimeler kullandı. Siz teşekkür etmeyi kendiniz biliyorsanız karşıdaki kişi de kendi bilir. Tarım fuarı gündemde muhalefet daha görüşmediğimiz, konuşmadığımız olayı şu kişi tarih vererek paylaşmış bu kişiye söz mü verdiniz diyor Başkan sosyal medyaya girip o gönderiyi bende beğendim şimdi diyor velhasıl iktidar 24 ayar altından kaldırım yaptık beğenmiyorsunuz, muhalefet kaldırım 14 ayar fark kime gitti diyor kimse kimseyi anlamıyor. Unutmayınız yaptım oldu zihniyeti her zaman zarar verir.

Meclis toplantıları bitince bir anda herkes kapıya yöneliyor toplantılar çok mu sıkıcı geçiyor anlayamadım,3 ocaktaki toplantı bitince Elvan Hanım söz aldı konuşurken Mecliste 10 kişi yoktu hatta iyi partili bir üye bile gidiyordu Chp li bir üye başkanın konuşuyor nereye gidiyorsun der gibi uyardı gitmekten vazgeçti.

33 yılı aşkın Çivril de yaşıyorum bazı şeyleri hâla çözemedim. Örnek vermek gerekirse Kızılcasöğüte yapılan kapalı yüzme havuzunu Ak Partililer yapılsın diye savundu, Muhalefet onun yerine Elma işleme tesisi vs. açılmasını istedi. Esas garip olan yapılmasını savunanların belki %70 i kapalı yüzme havuzuna hiç gitmedi, yapılmasın diyenlerin % 70 i havuzdan çıkmadı.

Çivril de Un var, şeker var, yağ var helva yapacak ustalar bir araya gelemiyor…

Bazılarına göre sayılmasam da 48 yıllık Ülkücü geçmişim var. 4 yıldır hiçbir parti üyesi değilim ve hiçbir parti ile bağım bağlantım yok rahatlıkla Hdp ve türevleri hariç her partili ile konuşup anlaşabiliyor veya tartışabiliyor ve tarafsız bir gözlem yapıyor, doğruyu alkışlayıp, yanlışı eleştirebiliyorum. Eleştirilerimi hiç kimse şu partili, bu partili ondan böyle yazıyor diye algılamasın.

Esen kalın…