Deprem bölgesinde bulunan Çivril’in depreme hazır olup olmadığını soran CHP meclis üyesi Semih Dere “Çivril Belediyesi deprem ne kadar hazır? Deprem bölgesinde olan Denizli ve Çivril’de aynı acıları yaşamamalıyız” dedi.

Kahramanmaraş depreminden sonra gündem değerlendirmesi yapan CHP Grup Başkanvekili Semih Dere, yaşanılanlardan ders alınması gerektiğini belirterek “Deprem bölgesi bir coğrafyada yaşıyoruz. Depremden kaçmamız ya da engellememiz imkânsız, depremle yaşamayı depreme karşı tedbir almayı öğrenmeliyiz” dedi.

Değerlendirmesinde Kahramanmaraş depreminden sonra yaşanan sorun ve aksamaların sıcağı sıcağına irdelenmesi gerektiğini belirten Semih Dere “deprem acısı devam ederken konuşmak abes gelebilir ama bazı konular sıcağı sıcağına konuşulmalı aksaklılar ivedilikle giderilmeli. Deprem kadar deprem sonrası geciken müdahalelerde canımızı yaktı dedi.

Dere değerlendirmesinde “Ülkece zor bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde siyaset yapmak elbette ki doğru değil ama hataları da konuşmamız lazım ki bir daha bu tür üzücü olaylar yaşamayalım. Tedbirimizi alalım güzel ülkemizde daha güzel günler yaşayalım. Deprem bize adaletin, liyakatin ve işini bilen insanların görev başında olmasının önemini acı bir şekilde bir kez daha gösterdi. Acımız tarifsiz. Deprem felaketinde yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Tek Adam Zihniyeti Felaketin Büyümesine Neden Oldu

Depremden sonra ekiplerin koordine olamadığını ve geciken müdahalenin felaketin acısını ve boyutunu büyüttüğünü ifade eden Dere, “6 Şubat sabahı üzülerek gördük ki devleti yönetme sorumluluğunu üstlenen iktidar, depremin ilk anlarından itibaren koordinasyonu sağlayamadı. Kurumlar koordine olamadı. Tek adamın talimatını bekledi. Böylesi bir felakette en kritik saatler olan ilk 48 saatte deprem bölgelerine müdahalede geç kalındı. Vatandaşlarımızın enkaz altında can vermelerine seyirci kalındı. Yıkımın boyutu konuyla ilgili kuruluşların hazırladıkları raporlarda da yer almaktadır. Bu ağır yıkıma rağmen bir kişi bile istifa etmemiştir. Deprem sonrası arama ve kurtarmada yaşan beceriksizlik ve gecikmeler yüzlerce hayata mal olmuştur.” dedi.

Yaşanan deprem felaketinin tüm ülkeyi derin bir acıya sürüklediğini ancak dayanışma ve yardımlaşma duyguları ile ülkece atlatacaklarını ifade eden Semih Dere, bu tür felaketlerin son olmasını dileyerek depremde yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini sundu.

Editör: Haber Merkezi