Çivril Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen ‘Şarkılar Bizi Söyler, Bizde Şarkı Söyleriz’ konseri büyük ilgi gördü.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen “Şarkılar Bizi Söyler, Biz De Şarkı Söyleriz” projesi çerçevesinde Çivril Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan koronun verdiği konser büyük ilgi gördü. Konserin son parçasında Kaymakam Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Niyazi Vural sahneye çıkarak koroya eşlik etti.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen “Şarkılar Bizi Söyler, Biz De Şarkı Söyleriz” projesi çerçevesinde açılan kurslara katılanların katılımıyla oluşturulan koro ilk konserini verdi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen konserde müzik öğretmeni Hüseyin Yıldız şefliğinde 18 kişiden oluşan koro, 4 aylık çalışmanın ardından 16 eser ile dinleyicinin karşısına çıktı. Koro üyeleri ve saz heyeti, performansıyla katılımcılardan yoğun alkış aldı. Konserde dinleyiciler de hep bir ağızdan koroya eşlik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konsere Kaymakam Hasan Akbulut, Belediye Başkanı Niyazi Vural, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Dikici, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Eroğlu, şube müdürleri, daire amirleri, MHP İlçe Başkanı Lütfü Karaman, Belediye Meclis üyeleri, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ilçe Milli eğitim Müdürü Mutlu Dikici konsere katılanlara teşekkür ederek “Projemiz ‘Şarkılar Bizi Söyler, Biz De Şarkı Söyleriz’ Milli Eğitim Bakanlığımızın 81 ilde yürüttüğü bir proje. Bizlerde bir koro oluşturduk. Bu koromuza müzik öğretmenlerimiz de destek verdi. Koromuza katılan ve dinlemeye gelen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanı Niyazi Vural’ da yaptığı konuşmada belediyeciliğin çöp toplamak yol yapmaktan ibaret olmadığını belirtti. Vural konuşmasında Çivril Belediyesi olarak kültürel ve sanat faaliyetlerine destek verdiklerini ve arttırmaya çalıştıklarını belirterek kursiyerlere ve izleyicilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından eserlerini seslendiren koro izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Konser sonunda kursiyerlere kaymakam ve belediye başkanı tarafından plaket ve çiçek takdim edilirken, gece çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi