Çivril’in Parkları Cadde ve sokakları otlardan temizlenmeyi beklerken Kızılcasöğüt Mahallesinde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı’na bağlı Çivril Müftü Ahmet Hulusi Efendi Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurt bahçesinin Çivril Belediye personelleri tarafından temizlenmesi tepkilere neden oluyor.

HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Çivril Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı personelin birimin görevi olmayan amacı dışında çalıştırıldığını iddia eden vatandaşlar; “Hem Çivril’in parasına yazık hem çalışan işçilere yazık. Çivril’in park bahçelerinin yada yollarının bakımı yerine TÜGVA’ya ait bir yurdun bahçesinin düzenlenmesinin izahı ne olabilir? Kul hakkı değil mi bu yapılan? Çivril’e yapılması gereken hizmetin başka yerlere aktarılması hangi vicdana sığar? Bizler vatandaş olarak onca mahalle hizmet beklerken kendi imkanları ile çok rahatlıkla bahçe düzenlemesi yapabilecek güçte olan bir vakfın bahçesini temizlemesini doğru bulmuyor ve hakkımızı helal etmiyoruz.”dediler.

HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün görev ve sorumlulukları arasında; İlçe sınırları içinde bulunan yerlerde yeşil alanlar oluşturmak, parkların nitelik ve miktarlarını, Avrupa Birliği standartlarına ulaştırmaya çalışmak, Büyükşehir yasasından dolayı mahalle muhtarlıkların tüm park ve yeşil alanlarının tespitini yapmak ve mevcuttakilerle birlikte merkezdeki park standartlarına getirmek, tüm İlçenin kent kimliği kapsamında peyzaj vizyonunu oluşturmak, Hizmette kaliteyi artırmak ve vatandaş memnuniyetini esas almak ve daha yaşanabilir çevre oluşturmak, ilçede yaşayan engelli, yaşlı, genç, çocuk ve tüm yaş gruplarına hitap edecek park, oyun, açık kapalı spor alanları ve rekreasyon alanları oluşturmak, mevcuttakileri yaşatmak ve standartlarını yükseltmek yer almaktadır.

Editör: Haber Merkezi