Çivril’de, eski başkanın zeytinyağı fabrikası vaadi gerçek oluyor. Gürcan Güven’in TİMEPRESS Adında aylık siyasi-aktüel haber dergisinin özel sayısında söz verdiği zeytinyağı fabrikası için ilk adım atıldı.

11 Mayıs 2016 yılı Genç Çivril Gazetesi 25. sayısında dönemin Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven’in Çivril’e zeytinyağı fabrikası kuracağız diye Timepress dergisine verdiği demeci “fidanını şimdiden dik çivril, zeytinyağı fabrikası geliyor” başlığı ile manşete taşımıştı. Bu günün belediye Başkanı Niyazi Vural da eski başkanın verdiği sözü yerine getirmek için ilk adımı atarak Muğla’dan getirttiği asırlık zeytin ağaçlarını turizmin göbeğine dikti.

Çivril Belediyesi Beydilli mahallesine diktiği zeytin ağaçları ile hem mahalleliyi hem ziraatçıları şaşırttı. Asırlık olduğu iddia edilen ağaçların Muğla’dan belediye araçları ile getirtildiği belirtildi.

Beydilli mahallesine, devam eden çalışmalar kapsamında Muğla’dan getirilen zeytin ağaçları dikildi. Beydilli mahallesinde Nilüfer sezonu öncesi çalışmalar aralıksız sürüyor. Satış ofisleri ve peyzaj çalışmaları kapsamında bölgeye Muğla’dan getirilen 6 adet zeytin ağacı dikildi. Başkan yardımcısı Latif Selçuk tarafından getirtildiği iddia edilen ağaçların Çivril iklim ve toprağı ile uyumlu olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor. Dikilen ağaçların oldu bitti ile yapılan işlere yeni bir örnek olduğunu belirten bazı vatandaşlar eski başkan Gürcan Güven’in TİMEPRESS Adında aylık siyasi-aktüel haber dergisinin özel sayısında zeytin yağı fabrikası sözü verdiğini hatırlatarak “devlette devamlılık esastır derler. Belediyede de devamlılık olduğunu gördük. Eski başkan zeytin yağı fabrikası açacağım demişti. Latif Selçuk da bu vaadi yerine getirmek için ilk ağaçları dikti” dediler.

Yapılan çalışmaların konunun muhatabı ve meclis üyelerine danışılmadan yapıldığına dikkat çeken vatandaşlar “mantıklarında biz yaptık oldu var. Kimseye sormadan danışmadan bir şeyler yapıyorlar. Harcanan emeğin giden paranın hesabını sonra yok. Bunlarda Facebook’a fotoğraf atarak biz çalışıyoruz diyorlar. Mesele çalışmak değil mesele akıllı çalışmak. Hangi akla hizmet koca tır Muğla’ya gitti o altı ağacı aldı geldi bilen yok. Bir başkan yardımcısı egosunu tatmin etmek için Belediyeyi ve Çivril’i oyuncağa çevirdi. Bir tane adam Çivril’i elinde oynatıyor ne başkan ne İlçe yönetimi ne de diğer meclis üyeleri tek bir laf edemiyor” diyerek yapılanlara tepki gösterdiler.

Zeytin ağaçlarını Muğla’dan Çivril’e getirdiği ve diktirdiği iddia edilen başkan yardımcısı Latif Selçuk daha önce de tren lokomotifini kendi metotları ile çekerken bazı parçaları kırdığı, göle büyük bir sal indirdiği ve manda çiftliği kurduğu ve Belediyede hiç kimseye bilgi vermeden yapmaya çalıştığı bazı işler konusunda partililer ve AK partili meclis üyeleri tarafından eleştirilmişti.

Editör: Haber Merkezi