Denizli 112 Acil İstasyonları Başhekimi Dr. Gürcan Güven’den Corona (Korona) virüsü ile ilgili olarak ilginç çıkış.

GÜRCAN GÜVEN’DEN CORONA VİRÜSÜNE İLGİNÇ ÖNLEM

Corona virüsünün engellenmesi için Çin menşeli malların özelliklede çekirdek gibi gıda ürünlerinin kullanımının bırakılması gerektiğini belirten Dr. Gürcan Güven “Çin değil Çivril çekirdeği yemeliyiz” dedi.

Tüm dünyayı sarsan Çin’de ortaya çıkan ve kontrol edilemeden bir anda yayılan Corona Virisü salgının Türkiye’ye geldi gelmedi tartışmaları devam ederken art arda haberler gelmeye devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu “ ilan edilmişti. Dünyanın dört bir yanındaki uzmanlar tarafından uyarılar yapılırken, ülkeler de kendi bölgelerinde görülmemesi için geniş önlemler alıyor. Ölü ve yaralı vaka sayıları ülkede giderek artarken aynı zamanda da dünyaya yayılmaya devam ediyor.

Denizli Sağlık Müdürlüğü 112 Başhekimi aynı zaman da 2014-2019 döneminde Çivril Belediye Başkanı olarak görev yapan Dr. Gürcan Güven konuya çok farkı bir bakış açısı sergiledi. Başhekim Güven; sosyal paylaşım sitesi sayfasından yaptığı paylaşımda “Çin çekirdeği değil, Çivril çekirdeği! Çin’de ortaya çıkan Corona Virüsü’nden korunmanın öneminin konuşulduğu şu günlerde, yerli üretime destek olmanın da tam zamanı…

Ülkemize dışarıdan gelen ürünlerde bir tehlike olmayacağını bilemeyiz. Yabancı ürünleri, yurdumuza sokmak, onları kullanıp tüketmek yerine, yerli ürünlerimizi kullanmalıyız.

Hem Corona Virüsü’nden korunmak hem de sağlık için yerli çekirdek kullanalım” diyerek konuya farklı bir akış açısı getirdi.

Konu ile ilgili olarak değerlendirme yapan bir vatandaş ise ; “Yerli malı milletin malı bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu topraklarda yetişen ürünleri tercih etmeliyiz. Çiftçimiz kazansın, devletimiz kazansın anlayışını aşılamamız ve bilinçlenmemiz gerekiyor.” Dedi.

KORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Corona (Korona) virüsü hayvanlar arasında yaygın olan büyük bir virüs grubudur.

Bu virüs grubuna bağlı virüsler, genellikle soğuk algınlığına benzer şekilde, hafif ve orta derecede üst solunum yolu hastalığı olan insanları hasta edebilir. Corona (Korona) virüsü semptomları arasında burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemel baş ağrısı ve bazen de birkaç gün süren ateş sayılabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan ileri yaştakiler ve çok genç olanlar için virüsün pnömoni veya bronşit gibi çok daha ciddi solunum yolu hastalığına neden olabilir.

VİRÜS NASIL BULAŞIR?

Corona virüslerinin insandan insana bulaşması, genellikle sağlıklı bir insanın enfekte bir insanın vücut salgılarıyla temas etmesi sonucu mümkün oluyor. Ancak virüsün ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak, öksürük, hapşırık veya el sıkışma gibi durumlar da virüse maruz kalmaya neden olabilir. Virüs, enfekte olmuş bir kişinin temas ettiği bir yere ve/veya eşyaya dokunmanız, ağzınıza, burnunuza veya gözlerinize temas ettirmeniz halinde size de bulaşabilir.

Editör: Haber Merkezi