Havaların güzel gitmesini fırsat bilen Çivrilli kadınlar soluğu ot toplamakta alıyor. Hindiba, eşek marulu, afyon, teke sakalı yada dede sakalı ismiyle bilinen birbirinden lezzetli otlar sofralarda yerini almak üzere toplanıyor.

GÜNEŞİ GÖREN OT TOPLAMAYA GİDİYOR GÜNEŞİ GÖREN OT TOPLAMAYA GİDİYOR GÜNEŞİ GÖREN OT TOPLAMAYA GİDİYOR

Doğa ananın insanoğluna sunduğu en güzel ve şifalı lezzetler barındıran bitkiler kadınlar tarafından büyük bir titizlikle toplanıyor. Özellikle yol kenarlarında tarla sınırlarında bol miktarda bulunan şifalı bitkileri toplamak için harekete geçen kadınlar ellerinde poşetlerle doğa anaya koşuyor.

GÜNEŞİ GÖREN OT TOPLAMAYA GİDİYOR

Yenilebilir otları tanımanın bir meziyet olduğunu belirten Çivrilli kadınlar, atalarından öğrendikleri şifalı otları çocuklarına ve torunlarına aşılamaya çalıştıklarını söylüyor. Yeni neslin ilgisizliğinden şikayetçi olan kadınlar, “yeni gençlerin otla çöple hiç alakası yok. Onlar otu ancak ellerinden düşürmediği telefonların ekranında görürler. Biz toplamasa da en azından otları tanısın diye çocuklara öğretmeye çalışıyoruz. Otlar birbirine çok benziyor onların hangisinin yenilebilir olduğunu ayırmak bir meziyet ister. Yanlış ot toplanırsa Allah korusun zehirlenme bile yaşanabilir. Şifa kaynağı otlarımızın kıymetini bilmemiz gerek. Yeni nesil öğrenmezse zamanla bu kültürümüz de yok olup gidecek.” Şeklinde konuştular.

Editör: Haber Merkezi