Çivril belediyesinin Hamam mahallesinde yapımını tamamladığı Kültür Merkezi faaliyete geçti.

Mahalle sakinlerinin talep ve istekleri doğrultusunda yapımına başlanan merkez, gündüz okuma yazma kursu olarak akşam da sanat merkezi olarak hizmet veriyor.

Sosyal ve kültürel faaliyetlerine ara vermeden devam eden Çivril Belediyesi Gümüşsu ve Kıralan mahallelerinde yapımı devam eden Kültür merkezilerine Hamam mahallesini de ekledi. Mahalle sakinleri ve muhtar Ahmet Şankaynağı’nın talepleri doğrultusunda yapımına başlanan merkez tamamlanarak faaliyete girdi. Yaklaşık 500 metrekare kapalı alana sahip merkezde bir toplantı salonu ile üç adet sınıf bulunuyor.

Faaliyete başlayan kültür merkezinde Çivril Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından başlatılan okuma yazma programı ile mahallede yaşayan 18 -65 yaş arası kadın ve erkekler okuma yazma eğitimi görüyor. Üç sınıfta yapılan eğitimlerde okula gidememiş ya da bir sebepten eğitimi yarıda kalmış bireylere okuma yazma ve genel kültür derslerinden oluşan dersler veriliyor.

Merkezin çok amaçlı salonunda ise mahallede yaşayan gençler için müzik kursları düzenleniyor. Akşam 19.00 da başlayan kurslarda mahallede yaşayan gençler nota dersi alıyor.

Editör: Haber Merkezi