6 Mart 2022’de yapılacak Şoförler ve Otomobilciler odası seçimlerinde başkan adaylığını açıklayan Okan Erşad Kaymakçı yeni dönemde aktif ve üyelerin sorunlarına çözüm bulan bir oda yönetimi oluşturacaklarını söyledi.

Adaylığını açıkladıktan sonra özellikle şoför ve servisçilerden büyük destek gördüğünü belirten Kaymakçı “sektörün içinden gelen birisi olarak sorunları ve çözüm yıllarını biliyorum. Koltuğunda oturan değil şoförlerle birlikte sahada olan bir başkan sözü veriyorum” dedi.

GÜCÜMÜZÜ ÜYELERİMİZDEN ALDIK

Yıllardır şoförlerin maddi ve yasal sorunlarıyla baş başa bırakıldığını belirten Erşad Kaymakçı oda yönetiminin pasif kaldığına dikkat çekerek “ 15 yıldır işçi öğrenci servisçiliği ile birlikte tarifeli yolcu taşımacılığı yapıyorum, sektörün ve servis şoförlerinin yaşadığı sıkıntı ve sorunları çok iyi biliyorum. Çivril’de yıllardır şoför arkadaşlarımız maddi ve yasal sorunlar karşısında yalnız bırakılıyor. Ekmeğini şoförlükten kazanan herkes bu yalnızlığın farkında yaşanan sorunların hepsini biliyoruz. Çözüm yollarının da neler olduğunun bilincindeyiz. Servisçi ve şoförlerin en büyük sıkıntıları yasal prosedürler, Sosyal Güvenlik kurumu, Milli Eğitim ve Vergi dairesi ile yaşanan sorunlar. Şoför ve esnaf arkadaşlar karşılaştıkları bu sorun ve sıkıntılar karşısında oda çatısı altında bir araya gelemedi. Hiçbir kurum karşısında şoförleri temsil eden bir oda yok. bu sıkıntıları yaşayan üyelerimiz soruna çözüm bulmak için yönetimin değişmesi gerektiğine inanıyor bizde üyelerimizden aldığımız güç ile bu yola çıktık” dedi.

ÜYESİNE HİZMET VEREMEYEN BİR ODA YÖNETİMİ VAR

Mevcut oda yönetiminin yorgun ve bitkin olduğunu belirten başkan adayı Okan Erşad Kaymakçı “mevcut yönetim yaşanan sıkıntılar karşısında sadece seyirci. Son yıllarda Şoförler odasından destek ya da herhangi bir hizmet alan tek bir şoför yoktur. Yorgun ve bitkin bir yönetim var. Sektörün içinde olan herkes bunu biliyor ve görüyor. Çözüme dair hiçbir somut fikirleri yok sunamıyorlar. Ne sorsak bu işler böyle olmaz diyorlar. Ama çözüm de bulamıyorlar. Yaptıkları tek şey plaka basmak ve çekici hizmeti vermek. Çekici bile onlarca telefon görüşmesinden sonra anca kullanılabiliyor. Çivrilli hiçbir şoför odadan fayda görmüyor” dedi.

ŞEFFAF VE HESAP VEREN BİR YÖNETİM OLUŞTURACAĞIZ

Seçimlerde başarılı olmaları durumunda şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim oluşturacaklarını belirten Kaymakçı “odamızın önünde bir çok hizmet aracı vardı ne olduğunu bilen yok hepsi kayboldu. Sadece bir çekicimiz kaldı. Diğerleri nerde dediğimiz zaman küsen surat asan bir yönetim var karşımızda. En büyük vaadimiz şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilen bir yönetim oluşturmak” dedi.

MESLEĞİ VE MESLEKTAŞLARIMI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM

Odaya kayıtlı şoförlerin odanın önünden geçerken odaya dönüp bakmaktan utandığını belirten Okan Kaymakçı “hiç bir üyemiz odaya gidip çay içmiyor. Yoldan geçerken dönüp bakmıyor bile. Bu çok üzücü bir durum. Seçildiğimizde her üyemizin her zaman geleceği vakit geçireceği sohbet edebileceği bir ortam oluşturacağız. Şoförleri mesleği ile gurur duymalarını sağlayacağız. Her kurumla barışık bir oda olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi