Marble İzmir’de Denizli’den 59 Firma Yer Aldı Marble İzmir’de Denizli’den 59 Firma Yer Aldı

Çivril İnsani Yardım Derneği Arama-kurtarma ekibinin eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında 21 gönüllüye ilk yardım eğitimi verildi.

Çivril’in ilk ve tek arama kurtarma ekibi İHH Arama Kurtarma ekibi eğitimlerini sürdürüyor. Gönüllülerden oluşan ekip daha önce arazide yaptığı eğitimleri bu sefer il Binasında devam etti. İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından İHH Denizli İl Binasında düzenlenen iki günlük ilk yardım eğitimine Çivril’den 21 gönüllü katılarak sertifika almaya hak kazandı.

İHH Arama-Kurtarma ekibi lideri Ali Baş, arama kurtrama ekibi ve eğitmlerle ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede, Çivril İHH Arama-Kurtarma ekibinin 2022 yılında kurulduğunu ifade ederek “Bilindiği gibi, Çivril İHH Arama Kurtarma Ekibi olarak, 2022 yılında kurulup, eğitimlerimizi almaya başladık. Yıl içinde belirli periyotlarda ekibimizin daha donanımlı hale gelebilmesi için kentsel arama kurtarma, yangın, ilk yardım, dağda arama kurtarma, gibi eğitimlerimizi de AFAD, itfaiye ve İl Sağlık Müdürlüklerinden almaya devam ediyoruz. Bugünde 21 kişilik gönüllü ekibimizle ilk yardım eğitimimizi aldık. Aldığımız eğitimlerle güçlenip acil durumlarda daha hızlı ve daha koordineli hareket kabiliyeti kazanmış olacağız. Çivril ve bölgesinde bugüne kadar birkaç arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Kaybolan iki vatandaşımızın bulunmasında büyük bir katkı sağladık, bir kardeşimizi sağ salim ailesine teslim ederek mutluluklarına vesile olduk” dedi.

Alınan eğitimlerle arama kurtarma ekibinin daha bilgili ve donanımlı hale geldiğini belirten Baş “eğitimlerimizi aksatmadan sürekli yapıyoruz. Böyle daha bilgili ve deneyimli hale geliyoruz. Şu anda en büyük eksiğimiz teçhizat ve gönüllü. Ne kadar çok gönüllümüz olur ne kadar çok teçhizat ve ekipmanımız olursa ekip olarak o kadar güçlü oluruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi