Işıklı Gölünde Balık Av Yasağı 1 Mart 2023 Tarihi İtibariyle Başladı.

Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile tüm göl, gölet, akarsu, çay, dere gibi tüm iç sularda su ürünleri avcılığı 1 Mart -31 Mayıs 2023 tarihleri arasında yasaklandı.

GÖLDE AVLANMA YASAĞI BAŞLADI

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yayınladığı genelge ile su ürünleri üretim sahalarında 1 Mart 2023 tarihinden itibaren av yasağının başladığını duyurdu. Yasağın 31 Mayıs 2023 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Yayınlanan duyuruda “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile İlimizdeki tüm göl, gölet, akarsu, çay, dere vb. tüm iç sularımızda su ürünleri avcılığı 1 Mart -31 Mayıs 2023 tarihleri arasında yasaktır.

Artan nüfus ve gelişen ihtiyaçlar doğal kaynakların daha fazla kullanılmasına, doğal balık stoklarının olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Doğal kaynaklarımız sonsuz değildir. Sürdürebilir avcılığın sağlanması, ekosistemin koruması, her balığa en az bir kere üreme hakkı verilmesi ancak av yasaklarının getirilmesi ile sağlanmaktadır.

Su ürünleri av yasağı denetimleri İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli teknik personel, Emniyet ve Jandarma personeli ile Belediye Zabıtaları tarafından yapılmakta olup Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır. Yasak süresince tüm balıkçılarımızın mevzuat hükümlerine uymalarını, aksi takdirde yasağa uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde yasal işlem uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi