Çivril ışıklı gölünde 15 Ekim Cumartesi gün av sezonu açıldı.

İlçe Av komisyonun aldığı karar doğrultusunda 2022-2023 göl av sezonu 15 Ekim Cumartesi gün başladı.

Sezon öncesi Jandarma ve Gıda Tarım ilçe müdürlüğü ekipleri gölde son denetimlerini yaparken kaçak ve izinsiz avcılık ile belirlenen sınırlar ve türler dışında av yapılmasına izin verilemeyeceği ifade edildi. Komisyonda alınan karara göre güme haline getirilen teknelerle göle girilmesi durumunda teknelerin av sonunda sudan çıkartılması ve ticari amaçla göle avcı götüren teknecilerin sadece bir tekne ile göle girmesine izin veriliyor.

Çivril Işıklı gölünde 15.10.2022 başlayan ve 05.03.2023 Cumartesi gün sona erecek 2022 -2023 av sezonunda belirlenen limitler doğrultusunda Sakarmeke, Ördek, Sakarca,Yeşilboz ördek, Fiyu, Çamurcun, Macar ördeği, Tepeli Patka, Kılkuyruk, ElmabaşPatka, Çıkrıkcın, Su çulluğu, Kaya güvercini, Tahtalı, Karatavuk, Öter Ardıç, Kaşık Gaga, Çulluk avı yapılabilecek.

DÜZTABAN TEKNE YASAK

İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Bot Jandarma timi gölde avlanan tekne ve avcıları kontrol ederken düztaban tabir edilen teknelerin 2,5 metreden uzun olması halinde göle girmelerine izin verilmediği belirtildi.

2.5 metre ve altında olan düztaban teknelerin ise sadece tekne kullanıcısı ve bir kişi olacak şekilde izin verildiği ifade edildi.

Alınan kararın güvenlik açısından olduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi