4.’’Gıda polisine’’ meydan okuma

Sezgisel yemek, ‘’Gıda Polisi’’ni kafanızda daha düşük kalorili yiyeceklerin iyi olduğunu ve yağlı yiyeceklerin ise kötü olduğunu söyleyen sesler olarak tanımlar ve bunlardan kurtulmanız gerektiğini savunur.’’Gıda Polisi’’ni hayatınızdan uzaklaştırmak sezgisel yemeğe dönmek için kritik bir adımdır.

5.Doygunluğunuza saygı gösterin.

Bu ilke 2.ile el ele gider. Evet, aç olduğunuzda yemek yemek önemlidir, ancak bu açlık işaretlerinin artık mevcut olmadığı zaman kendinize durmanız gerektiğini söyleyin. Mevcut durumunuzu değerlendirmek için yemeğin orasında kendinize şu soruları sorun; ‘’Hala açlığımı beslemek için mi yoksa zevk için mi yiyorum?’’ Hepimiz vücudumuzun sesini dinlemeli ve ona göre hareket etmeliyiz.

6.Memnuniyet faktörünü keşfedin.

Yemek yemeyi sadece yaşamsal bir ihtiyaç olarak düşünmeyin. Yediğiniz yemeklerden zevk alın ve de tatmin olmaya bakın. Yemek zamanınızı özelleştirerek bu memnuniyeti arttırın. Ayaküstü yada tv başındaki yemeklerden kaçının ve yemeğe odaklanın. Ya da başkalarıyla bir yemek paylaşmanın keyfini çıkarın ve memnuniyet faktörünü ortaya koyarak ‘’aşırı beslenmeden’’ kaçının.

7.Yiyecek kullanmadan duygularınızla başa çıkın.

Yemeği kullanmayarak duygusal sorunlarınızı çözmeye çalışın. Evet, canınız herhangi bir şeyden dolayı sıkkın olabilir ama bunun hıncını yemeklerden çıkarmayın. Bunun yerine bir yürüyüşe çıkmak, sinemaya gitmek, kitap okumak, çeşitli aktivitelerde bulunmak, bir arkadaşınızla vakit geçirmek her zaman çok daha iyidir. Asıl ihtiyacınızı keşfetmek, yemekten çok daha önemlidir.

8.Bedenine saygı duy.

Vücudunuza saygı gösterin, çünkü sizin için fark edebileceğinden çok daha fazlasını yapar. Vücudunuzun büyüklüğüne veya şekline aşırı derecede takık olursanız, diyeti reddetmenizde o kadar zor olacaktır.

9.Egzersiz: Farkı hisset.

Sezgisel beslenme eğer hayatınızdaysa her gün spor salonuna gitmek ve tüm gününüzü orda geçirmek zorunda değilsiniz. En fazla nasıl kalori yakabilirimi düşünmekten ziyade ruh halinizi, kalbinizi, kardiyovasküler sisteminizi ve kas kütlenizi geliştirmeyi düşünüp, sporunuzu bunlara göre ayarlamalısınız.

10.Hafif Yiyeceklerle Vücudunuzu Onurlandırın.

Kendinizi iyi hissettirirken sağlığınızı ve zevklerinizi onurlandıran yiyecek seçimleri yapın. Sağlıklı olmak için mükemmel bir diyet yapmanıza gerek yok. Sezgisel yeme anti-sağlık değildir. Çoğu zaman, meyve, Sebze, baklagiller, protein ve sağlıklı yağlar gibi kendinizi iyi hissettiren gıdaları seçersiniz.