Salgın döneminde okul ortamından ve ilçe merkezindeki kütüphaneden uzak kalan öğrencilerin kitap ihtiyacını karşılamak üzere hayat geçirilen Gezici kütüphane Çivril’in tüm mahallelerine gidiyor.

“HER VATANDAŞIMIZ KİTAP ALABİLİR”

Çivril Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Okula gidemeyen öğrencilere kitap dağıtımı yapıyoruz. Okuma alışkanlıklarını sürdürebilmeleri açısından ilkokul, ortaokul ve liseye uygun kitaplar mevcut. Sadece öğrenciler değil, vatandaşlarımıza da yaşlı genç ayırmaksızın kitap veriyoruz. Bütün mahalleleri tek tek geziyoruz. Çivril Belediyesi’nin 3 bine yakın kitabı vardı. Bunun yarısını öğrencilere ulaştırdık. Bu “Gezici Kütüphane” kütüphane anlayışı ile devam ediyor. Öğrenciler aldıkları kitaplarını okuyorlar 15 gün ya da bir ay sonra iade edip farklı bir kitap alıyorlar. Gezici Kütüphane ’de hikaye, roman ve ders kitapları bulunuyor. Ayrıca bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız Çivril Belediyesi’ne bağışta bulunabilirler. “ifadelerini kullandı.

“GEZİCİ KÜTÜPHANE FARKLI BİR AKTİVİTE OLUYOR”

Karabedirler Mahallesi’nde yaşayan 80 yaşındaki Ali Çetin, yasaklardan dolayı ilçe merkezine kitap almaya gidemediğini ve Gezici Kütüphane’nin mahallelerine gelmesinden yaşadığı sevinci dile getirerek; “ Kısıtlamalardan dolayı kitap almaya gidemiyordum. Zaten düzenli kitap okuyan biriyim ve okumayı seviyorum. Kendimi yenilemeyi ve farklı bakış açıları kazanmayı seviyorum. Çivril Belediyesi’nin böyle bir şey hayata geçirmesi gerçekten gurur verici. Kitap dağıtıp halkı okumaya teşvik etmek çok güzel. Çivril’de ilk defa uygulamaya alınan Gezici Kütüphane hem öğrenciler hem de vatandaşlar için farklı bir aktivite oluyor. Gençlere kitap okumayı tavsiye ediyorum. Öğrenciler daha güzel eğitilsin ve aydınlatılsın. Boş zamanlarında kitap okusunlar. Ayrıca bu imkanları bize sunan Çivril Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi