Daha önceki yazılarımda; Referandumda “HAYIR” denilmesi gerektiğini, Genel ve Yerel Seçimlerde “DEĞİŞİM” ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu vurgulamıştım. Sohbet ve toplantılarda her ortamda dile getirmiştim. Yine Yerel seçimlerin sonuçlarının özellikle AKP’de önemli değişimlere neden olabileceğine değinmiştim.

23 Haziran 2019 sonrası, AKP kanadından seslerin yükseldiğine tanıklık ediyoruz. Önceki Cumhurbaşkanı Gül ve Babacan’ın birlikte hareket ettiği yeni oluşum ile eski Başbakanlardan Davutoğlu’nun hareketinin AKP’yi eleştiren demeçleriyle ortam ısınmaya başladı. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, yeni bir başlangıcın olacağını daha önce ifade etmiştik. Geri dönüş başladı. Mevcudiyetini ilelebet koruyan iktidar yoktur.

Temel nedenlerden birisi özellikle Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin milletimizin yapısına uygun olmamasıdır. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Parlamenter Sisteme dayalı Cumhuriyet’ten sapmalar olmasıdır.

Milletimiz, siyasileri seçim sandığına kadar takip eder ve seçim günü sandıkta cevabı verir. Çok şey hafızalarda unutulmayacak kadar taze. 10 Kasım günü Cuma gününe rastlamasına rağmen Atatürk için dua edilmemesini. Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Atatürk’ten bahsedilmemesini. Her ortamda Türkiye karşıtı politikaları ile bilinen ve Kaşıkçı cinayetiyle suçlanan S.Arabistan’ın kralına 10 Kasım günü şeref madalyası verilmesini. Atatürk devrimlerinin eğitimden ve yaşamdan silinmeye çalışıldığını. Unutmaz benim milletim, gençlerin istikbali için unutmaz.

Atatürk’ün isminin silindiği statları, havaalanlarını, Valiliklerden kaldırılan TC yazılarını, Ordusuna kumpas kurulurken “Bağırsaklarını Temizliyor” diyenleri milletimiz unutmaz. Andımızı kaldıranları, İzmir Marşı’nı siyasi marş kabul edenleri, kendisinden olmayanları ötekileştirenleri, siyaset dilini kirletenleri milletimiz unutmaz. Milli değerlerine bağlı yüce milletimiz sandıkta cevabı verir.

Önümüzdeki günlerde AKP içerisinde sesler daha çok yükselecek. Yeni oluşumlardan cesaret bulanlar saf değiştirebilecek ve grup kurma sayısına ulaşabilecek duruma gelebilecek. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi tartışılacak. Tadilatlar çare olmayacak. Bahçeli’nin, daha önce yaptığı gibi dönüş yaparak erken seçim sinyallerini vermesi kuvvetle muhtemel görünüyor. Esasen milletimiz sık sık yapılan seçimlerden bıktı. Muhtemel bir seçimde de sandıkta cevabını verecek. Tıpkı İstanbul seçimlerinde olduğu gibi.

Geri dönüş başladı. Önümüzdeki günler, ülkemizin önemli iç ve dış sorunlarının üzerini örtercesine iç siyasetteki hareketlenme öne çıkacak.