CHP Çivril Belediye Meclis üyesi ve grup başkan vekili Semih Dere ülkede genç nüfusun korku altında olduğunu belirterek “gençlerin gözünde korku ve endişe var” dedi.

Siyasetin yurttaş ve ülkeye hizmet aracı olduğunu ifade eden Semih Dere, son yıllarda siyasetin baskı ve korku aracı olarak kullanılmaya başlandığını belirterek “Türkiye’yi yeni yüzyıla hazırladığını iddia edenler, ülkenin gençlerini korku ile baskı altına alarak hem gençlerin hem de ülkenin geleceğini yok ediyorlar” dedi.

Çalışma ziyaretleri ve CHP İlçe örgütleri ile tanışmak amacıyla ilçe gezilerine başlayan Semih Dere, gittiği ilçelerde genç seçmen ile bir araya gelip, gençlerin siyasete bakışı ve beklentilerini dinleyerek siyaset haritası çıkartıyor. Çal, Güney, Bekilli, Buldan ve Baklan’da CHP ilçe örgütleri ve gençlerle bir araya gelen Semih Dere iktidarın gençleri iş ve gelecek korkusu ile baskı altına aldığını gördüğünü belirterek “partili arkadaşlarımızla son bir ayda beş ilçe ziyareti yaptık. Gittiğimiz ilçelerde örgütlerimizle birlikte gençlerle bir araya gelmeye çalıştık. Buluşmalarımızda gördüğümüz tek şey, iş ve gelecek korkusu, endişesi” dedi.

GENÇLERDEN KORKUYORLAR

İktidarın gençlerden ve ilk defa oy kullanacak nesilden korktuğunu belirten Semih Dere “İktidar gençlerden korkuyor, korkutarak korkusunu yenmeye çalışıyor. Birçok genç, iş ve çalışma baskısı ile korkutuluyor. Hakları olmasına rağmen işe alınmayan, KPSS’de başarılı olmasına rağmen mülakatta elenen, referans bulmadığı için hakkı olan işlere kabul edilmeyen yüzbinlerce genç var. AKP iktidarı bu gençlerden korkuyor. Korktuğu için onları işle gelecekle korkutarak baskılıyor. Gencecik beyinler partizanlık nedeniyle çürüyüp gidiyor. Hem gençlerin geleceği hem de ülkenin geleceği yok oluyor” dedi.

GENÇLER A POLİTİK, ÜLKE SORUNLARINI KONUŞMAKTAN ÇEKİNİYOR

Baskı altındaki gençlerin korku ve iş kaygısı yüzünden A politik olduğunu ya da görünmek zorunda kaldığını belirten Dere “iyi eğitim almış ülkesi için enerjisi olan gençler iş ve gelecek ile korkutulunca A politik oluyor. Siyaset konuşmak ya da gördüğü bir sorunu çözmek için fikir üretmekten çekiniyor. Çünkü ülkede sadece TUGVA, TÜRGEV, Okçular Vakfı mensubu gençlerin fikirleri dinleniyor, sadece onlar fikir üretiyor gibi gösteriliyor. Ülkesi için birçok fikir üreten, yaşanan sıkıntıların çözüm yollarını araştıran, kafa yoran genç beyin, partizanlık yüzünden konuşmuyor, konuşamıyor” dedi.

KENDİLERİNİ ANLAYAN ÇÖZÜM ÜRETEN SİYASETÇİ İSTİYORLAR

Sohbet etme fırsatı bulduğu birçok gencin klasik siyasetçilerden beklentisi olmadığını gözlemlediğini belirten Dere “gençler kendilerini anlayan, ülke ve kendi sorunlarına aynı açıdan bakan siyasetçi özlemi içinde. Eski düşünce yapısındaki siyasetçilerin yol yaptık, köprü yapacağız söylemleri onların dünyasında yok. Onlar ülke ve kendi sorunlarına, gelecekleri için kafa yoran, kendilerini anlayan, yürüdükleri yoldan kısa süre önce geçmiş aynı acıları bilen, yaşayan siyasetçi istiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi