Çivril Belediyesi planlama hatası yüzünden milyonlarca zarar etti.
İYİ Parti meclis üyesi Koray Eren Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural’ın ‘hizmetleri son yıl yapacağım’ stratejisinin Çivril’e milyonlarca lira zarara mal olduğunu iddia etti.
Haziran ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan ve Çivril belediyesinin 15 Milyon lira borçlanması hakkında konuşan Koray Eren, borçlanmanın yapıldığı zaman hizmet alımı yapılmadığını belirtti. İller Bankasından alınan 15 milyon lira ile o gün için döşenebilecek taş miktarı ile bugün döşenen taş miktarı arasında 4 kat fark olduğunu belirtti.
O GÜN 12 MİLYON LİRA OLAN İŞ, BUGÜN 44 MİLYON LİRA
Koray Eren konuşmasında “doğalgazdan bozulan yolların yapımı için 2021 yılı içersinde 15 Milyon lira meclisten borçlanma yetkisi istediniz. Bizde doğalgazdan bozulan yolların yapımı işini Pamukkale Merkezefendi, Serinhisar, Tavas, Sarayköy ve Honaz ilçelerinde Büyükşehir Belediyemizin yaptığını Çivril’de de yapması gerektiğini beyan ederek borçlanmaya ret oyu kullandık. Bunun üzerine sadece doğalgaz çalışmasında bozulan yolların tamiri için değil mahallelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda 400 BİN metrekare taş döşeme işinin de yapılacağını beyan ettiniz. Borçlanmayı istediğiniz tarihte 400 bin metrekare parke taşı döşeme ücreti dâhil 12 milyon TL İken bu gün 44 milyon TL.” dedi.
YARIN FİYATIN NE OLACAĞINI GÖZLERDEKİ IŞILTIYA BAKARAK SÖYLERİZ.
Konuşmasında artan maliyetler ve enflasyon yüzünden alım gücünün düştüğünü ve belediyenin zarar ettiğine dikkat çeken Koray Eren “2024 yerel seçimleri düşünülerek ötelenen belediye hizmetleri karşısında halkımızın alım gücünün düştüğü gibi belediyemizin de alım gücü düştü. Yerel seçimlerin son yılı düşünülmeden belediye yatırımları 5 yıla yayılmış olsa yani son yıl için hızlı koşalım diye belediyemiz banka hesaplarında biriktirilen para pul olmazdı. Banka hesaplarında biriktirilen para ile yaklaşık 350 bin metre kare parke taşı döşeme işi işçilik ile beraber yapılabilirken bir sonraki seçimi düşünme duygusu ile yaklaşık 95 bin metre kare parke taşı döşeyebiliyoruz. Bir sonraki seçimi düşüme hatası mahallelerimize öz sermayemizle 255 bin metre kare daha az parke taşı döşememize sebep oldu. Başkanımız ekonomi bakanımızın gözlerine bakıp gerçekler ile söylenenler arasında ki farkı anlaya bilse bankada duracağına mahallelerimizin eksiklerini giderebilir miydi diye düşünüyorum” dedi.
Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural göreve seçildiği ilk yıl, hizmet ve çalışmalar konusunda geç kalındığı gerekçesiyle kendisini eleştiren muhalefet meclis üyelerine hitaben “ben söz verdiğim proje ve hizmetleri son yıl yapacağım. Siyaset bir maratondur ben son düzlükte depara kalkacağım” demişti.

Editör: Haber Merkezi