Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından ‘Işığa Yol Verin’ Fotoğraf sergisi açıldı.

Denizili Gazeteciler Cemiyeti vefat eden gazeteci Oğuz Altuntaş anısına ‘Işığa Yol Verin’ fotoğraf sergisi açtı. Merhum gazeteci Altuntaş’un biyografi ve haber fotoğraflarının da yer aldığı sergide 12’si Çivril’den olmak üzere 60 fotoğraf sergilendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır sergi salonunda düzenlenen fotoğraf sergisinin açışı Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan tarafından yapıldı. Gazeteci ve fotoğraf sanatçıları tarafından çekilen fotoğrafların olduğu sergiye AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, BİK Denizli Şubesi Müdürü Abdullah Güler, Serinhisar Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Dokumacı ve Serinhisar Belediye Meclisi üyesi Nurgül Kabukçu, MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, STK temsilcileri, gazeteciler ve hayatını kaybeden Oğuz Altuntaş’ın ailesi katıldı.

“OĞUZ ALTUNTAŞ’IN AİLESİNE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ”

Düzenlenen sergi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay, şunları söyledi:

“Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir sergi planlamıştık. 1 ay önce kaybettiğimiz, aramızdan ayrılan ‘Oğuz Altuntaş anısına’ diye çevirdik. Tüm üyelerimizden fotoğraflar talep ettik. Fotoğrafların seçiminde ve baskısında titiz bir davranış gösterdik. Sonunda bu fotoğrafları satarak Oğuz Altuntaş’ın ailesine biraz da olsa katkıda bulunmak istiyoruz. Dayanışma göstermek istiyoruz. Basınımızın son yıllarda yaşamış olduğu zor şartlar hepimizi etkiliyor. Bize son günlerde dayatılmak istenen sansürleri, ileride aşacağımızı düşünüyorum.”

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin ilk kurucu yönetim kurulu üyesi fotoğrafçı Cengiz Akhisar, sergi hakkında yaptığı konuşmada “Basın bayramında böyle bir serginin açılmasına çok mutlu oldum. Oğuz arkadaşımızla Denizli’de beraber, aynı çatı altında çalıştık. İlişkimiz hiçbir zaman değişmedi. Nerede görüşsek, konuşurduk. Ölümü bizim için çok üzücü oldu. Şaşırdık kaldık. Bu sergide Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından onun anısına organize edildi. Emeği geçen bütün arkadaşlara da sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

“Işığa yol verin” fotoğraf sergisinde hazırlanan fotoğraflar Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından satışı yapılarak, geliri Altuntaş ailesine bağışlanacak.

Editör: Haber Merkezi