20 Şubat 2015 Cuma günü havaya cemre, Toprağa Fıratımız, yüreğimize ateş düştü.

Ben Fırat Yılmaz Çakıroğlu. Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydim.20 Şubat 2015 Günü, Üniversiteye Yuvalanmış pkk militanlarınca bıçaklandım. Gelen ambulansı kampüs kapısında 45 dakika alıkoyan Nurullah semo ve arkadaşları yüzünden, Arkadaşlarım beni hastaneye Polis aracıyla götürmek istediler, Polis kabul etmedi ve kan kaybından ÖLDÜM!

Ben, Okulda cirit atan pkk’lılara mertçe, yiğitçe karşı çıktığım İçin öldürüldüm. Ben, duvarlara açık açık bölücü sloganlar yazanlara meydan okuduğum için öldürüldüm. Ben, bir TÜRK genci olduğum için öldürüldüm. Ben, keyfime bakmadığım, umursamazlık yapmadığım, banane demediğim için öldürüldüm.

Beni öldürenler, senin vergilerinle yapılan Okulda, her gün sana, Devletine, Ülkene, Bayrağına, Dinine, Kitabına, Ecdadına, Atatürk’e ve senin bütün değerlerine hakaret ve küfür ediyorlardı. Ben, Fırat Çakıroğlu. Ben buna dayanamazdım. Ben bu hakaret ve küfürler karşısında susamazdım. Albayrak inerken, fakülte işgal edilmişken, her yerde “apo” yazarken “bize ne!” diyemezdim. Ben başımı eğip de geçemezdim!

Fıratın şehadeti basitçe Türk- Kürt kavgası diye geçiştirilemez, Fırat’ın annesi Özlem hanım Diyarbakır Seyrantepe İlkokulu’nda 1995-2002 yılları arasında öğretmenlik yapmış, Fırat İlkokulu burada okumuştu. Birçok Kürt arkadaşları vardı. Özlem hanım açıklamaların da; “Benim oğlum Fırat Türk-Kürt ayrımı yapmayacağını yıllar önce öğrendi. ‘Ben Kürt’üm’ diyenin alnından öperdi. Türk- Kürt hepimiz bu vatanın evladıyız. Biz bu oyunu bozacağız’ derdi.

Ne yazık ki unutkan bir toplumuz o dönem de bu olayı önemsemeyen ne var bunda karşıt görüş deyip geçen, düzenle hizalanan cüzdan kaygısın da olan bazıları bile bugün Fırat’ımızı anladılar ve anıyorlar. Gittiler Yusuf yüzlüler binip kır’at’a Kılıçkıran’dan Fırat’a!

Birçok il ve ilçe de parklara, caddelere, sokaklara Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU adı verildi Çivril de neden olmasın diyeceğim de, Alparslan TÜRKEŞ adın da yaşanan tartışmalar ve Alparslan TÜRKEŞ isminin verildiği caddenin, belediye anonsların da dahi sanayi caddesi ismiyle anıldığını hatırlayınca kalsın istemez diyorum.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Bornova ilçesi Pınarbaşı Mezarlığı’nda, her yıl ve her zaman vatan sevdalıları tarafından anılmaktadır. Çözüm sürecinden cesaret bulan pkklı teröristlerce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu nu rahmetle anıyorum. Yiğit evladımızın Kutlu tini şad otağı uçmağ olsun.

Selam sana ey yılları heba olan genç! İstikbalim gitti diye yaslanma sakın!

İstikbalin değil ruhun Tanrı’ya yakın! O yalancı istikbale bir perde indir!

Gerçek yarın’ unutma ki bir gün senindir! (Hüseyin Nihal Atsız)

Esen Kalın…