Bu yıl 23.’sü düzenlenen Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivalinin açılışı siyasilerden ve halktan yoğun ilgi gördü.

  • FESTİVALE COŞKULU AÇILIŞ

Festivalin açılışının yapıldığı 29 Ağustos 2019 Perşembe günü Çivril Belediyesi önünde bando eşliğinde başlayıp festival alanına yapılan yürüyüşe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN, AKP Denizli Milletvekili Cahit ÖZKAN, MHP Denizli il Başkanı Cafer BİRTÜRK, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

FESTİVALE COŞKULU AÇILIŞ

Kortej yürüyüşünün ardından festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden etkinlikte konukların yaptığı konuşmaların ardından Çivril Belediye Başkanı Av. Niyazi Vural festivalin açılış konuşmasını yaptı.

  • FESTİVALE COŞKULU AÇILIŞ

Yaptığı konuşmada Başkan VURAL şunları kaydetti; “Çivril’de 23. Kez festival kutlaması yapılıyor. İnşallah 123 olur, 223 olur ve bu festivaller ilelebet devam eder. Ülkemizin her tarafı güzel. Ama en güzel coğrafyalardan birinde yaşıyoruz. Çok verimli topraklarımız var. Egenin diğer topraklarına can veren Büyük Menderes Nehrinin kaynağını oluşturan bereketli bol sularımız var. Işıklı Akgöz pınarlarımız, Gümüşsu Akçay deremiz, Küfi Çayımız ve Işıklı Gölümüz var. İsmini sayamadığımız çok sayıda güzelliklerimiz var. Bu topraklarda M.Ö. 4.000 yılından beri yaşam devam ediyor. Bu yaşamlar, Beyce Sultan Höyüğünde 40 katmanlı yerleşimin oluştuğunu bizlere söylüyor. En son olarak 1176 yılında Anadolu’nun tapusunu Miryokefalon zaferiyle bu topraklarda almışız. 30 Ağustos İlçemizin kurtuluş yıldönümünü ve Zafer Bayramını kutlayacağız. Yıl 1921. Yunan gelmiş bu toprakları işgal etmiş. Ama başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde Milli Mücadele başlamış ve 9 Eylül’de Yunan’ı denize dökmüşüz. Bu toprakları yurt edinirken, 1071 yılından itibaren şehitler verdik. Böyle değerli topraklarda yaşarken, çok değerli ürünlerde yetiştiriyoruz. Adını da aldığımız elma festivalini kutluyoruz. En iyi elmayı, şeftaliyi, en lezzetli eriği, kirazı biz Çivril’de üretiyoruz. Artık bundan sonra da bu ürünlerimizi daha yüksek fiyatlara nasıl satarız? Mücadelesini vermekteyiz. Ürünlerimizin rezil olmasının ötesinde, tarımın sanayisini oluşturacağız. Çivril’i turizmin merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu güzelliklerimizi insanlıkla paylaşmak; esnaflarımızın da bu paylaşımdan nemalanmasını istiyoruz. Festivalimiz bu amacımızın en önemli araçlarından birisidir. Bu düşüncelerle festivallerimizin İlçemize kazançlar getirmesini diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi