Yılın aynı günü aynı noktada çekilen fotoğraf kuraklığın boyutunu gözler önüne serdi.

Çivril Seraserli mahallesinde çekilen fotoğraf, küresel ısınma ve kurak geçen kış mevsiminin acı tablosunu bir kez daha gösterdi.

FELAKET GELİYORUM DİYOR

Karasal iklimin hakim olduğu ve zaman zaman yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle Işıklı gölünün donduğu Çivril’de, Ocak ayı sonuna yaklaşıldığı bu günlerde hala kar yağmamış olması gelecek günler adına endişe yarattı. 2021 yılı 26 Ocak tarihinde Seraserli kapılar bölgesinde çekilen fotoğraflarda görünen kar, bu yıl aynı tarih olmasına rağmen halen yağmadı.

Son beş yıldır gölde yaşanan su kıtlığı ile savaşan Çivril’de Ocak ayında kar yağmaması çiftçi ve vatandaşları tedirgin ediyor. Ege bölgesinin en büyük sulama amaçlı gölü olan Işıklı Gölünün kar yağışı olmaması nedeniyle yeterli suyu tutamadığını belirten çiftçiler “bu yıl da arazi sulamada sıkıntı yaşayacağız. Ocak sonu geldi halen kar yok” dediler.

Kış mevsiminde Denizli’de en çok kar yağışının olduğu merkezlerin başında gelen Çivril’in, son üç yıldır kuru ve yağışsız bir kış mevsimi yaşadığını belirten vatandaşlar “Bu sene kış mevsimi kurak geçiyor ve kar yağışının olmaması da yazın tarım arazilerini etkiler. Su olmazsa burada tarım yapamayız. Buraya kar yağmaması Çal, Baklan, Sarayköy, Söke ovalarını da etkiliyor. Yağış olursa sularımız çoğalır. Gölümüzde ne kadar çok su olursa Büyük Menderes Nehrimiz de o kadar çok akar ve Çivril ile birlikte bu bölgelerde de tarım yapılabilir yoksa bu ovalarda rekolte ve kalite düşer” dediler.

10 yıl öncesi Çivril’e kış mevsiminde yarım metreye yakın kar yağdığını belirten vatandaşlar “Çivril’e kar yağdı mı günlerce haftalarca kalkamazdı. Şimdi kar göremez olduk. Allah sonumuzu hayır etsin. Yetkililer önlem almaz, damlama sulama ve ekilecek ürünler ile ilgili çalışmalar yapmazlarsa gelecekte bırakın tarla sulamayı içmeye dahi su bulamayacağız.” dediler.

Editör: Haber Merkezi