İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri Çıtak’ta saha çalışması yaptı.
İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri Çıtak’ta saha çalışması yaptı.
Çivril Toplum Sağlığı Merkezinde görevli ekipler 28 Temmuz dünya hepatit günü dolayısıyla Çıtak mahallesinde sağlık ocağı ve pazaryerinde vatandaşlara eğitim ve broşür dağıtımı yaptı.
Hepatit Farkındalık günü dolayısıyla çalışma başlatan İlçe Sağlık Müdürlüğü mahallelerde bilgilendirme amaçlı broşür dağıtımı yaptı. Çıtak mahallesinde Sağlık ocağında başlayan bilgilendirme çalışmalarında sağlık ocağına gelen vatandaşlara Hepatit ile bilgi verildi. Ekipler vatandaşlarla bire bir konuşarak, viral hepatit bulaşımının önlenmesine yönelik hijyen, koruyucu sağlık hizmetleri, bulaş yolları hakkında bilgilendirme yaparak bilgilendirici broşür dağıttı.
Sağlık ocağında devam eden bilgilendirme çalışmalarının yanında mahalle pazarına giden ekipler burada da alışveriş yapan vatandaşlar ve esnafa konu ile ilgili broşür verdi.
Çalışmalar ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede “Çivril İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Çıtak mahallesinde 28 Temmuz #Dünya Hepatit Günü kapsamında viral hepatit bulaşımının önlenmesine yönelik hijyen, koruyucu sağlık hizmetleri, bulaş yolları hakkında bilgilendirme yapılıp broşür dağıtıldı” denildi.