Evinin önünde yol çalışmaları devam eden Başkan Vural’a CHP grup başkanvekili sert tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Semih Dere Başkan Niyazi Vural’ın evinin önünde yapılan yol çalışmalarını hatırlatarak “evinin önünü yapan başkan olarak tarihe geçtiniz” dedi.

Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak konuşan CHP Grup Başkan vekili Semih Dere kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının kutladı. 3 Aralık engelliler gününü de unutmayan Dere Çivril’de engelli bireylerin hayatlarını daha iyi şartlarda ve kimseye muhtaç olmadan sürdürebilmeleri için gerekli düzenleme ve çalışmaların yapılması gerektiğini hatırlattı. Konuşmasında devam eden yol çalışmaları ile ilgili olarak konuşan CHP Grup Başkanvekili Semih Dere Zübeyde Hanım caddesi ve Mehmet Çavdaroğlu caddelerindeki çalışmalar hakkında meclise bilgi verilmesini istedi.

KAVŞAK NEDEN KALDIRILDI?

Mehmet Çavdaroğlu caddesinde bulunan kavşak ile ilgili olarak nasıl bir planlama yapıldığını soran Dere, “Bir ay önce başlayan yol çalışmalarında iki caddeyi tamamladınız. İlki Mehmet Çavdaroğlu Caddesiydi ikinci ise Zübeyde Hanım Caddesi oldu. Mehmet Çavdaroğlu Caddesi ve Şehit Yüksel Bayar Caddesi kesişiminde bulunan kavşağın yol çalışmaları ile yok olduğunu gördük. Mehmet Çavdaroğlu Caddesi ve Şehit Yüksel Bayar Caddesi kesişiminde bulunan bu kavşağın kalkmasına kim karar verdi, nasıl karar verildi? Bu kavşakla ilgili nasıl bir planlama yapıldı?” dedi.

EVİNİN ÖNÜNÜ YAPAN BAŞKAN OLARAK TARİHE GEÇTİNİZ

Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde devam eden çalışmaların hızlı olduğuna dikkat çekerek “evinizin de olduğu Zübeyde Hanım caddesinde Çivril’de hiçbir yerde yapılmamış cep park yeri uygulaması yapıldığını gördük. Yaya öncelikli yollar şehirler planlamaktansa kaldırımların yok olduğu, araçlara yer açılan yapılaşmaları biz anlamlandıramıyoruz. Bu cadde üzerindeki kaldırımlar 40 santimetreye kadar düşürülerek kaldırımlar olmadan komple yol yapılması da ilginç geldi. Çivril tarihine kendi evinin önünü taş döşeten başkan olarak geçtiniz” dedi.

İLK BOZULAN YERLER İLK YAPILACAKTI

Başkanın ilk bozulan yerler ilk yapılacak sözünü de hatırlatan Semih Dere “daha önceki meclis toplantılarında bozulan yolları ilk bozulanla önce yapılacak şekilde planladık dediniz ama görüyoruz ki kendi evinizin önü en son bozulan sokak olmasına rağmen ilk yapılan yer oldu. Verdiğiniz söze göre yapılsa demek ki 1 buçuk yılda bitmeyeceğine kanaat getirdiniz seçim gelmeden evinizin önünü yaptınız” dedi.

Editör: Haber Merkezi