Yeni bir döneme mi giriş yaptık? Yaşadığımız evlerimiz; iş yerimiz, okulumuz, kantinimiz, restoranımız oldu. Kısacası evden üretimin ve tamamen evden tüketimin olduğu bir zaman dilimdeyiz.

Uzanarak çalışmak, yatakta ders dinlemek gibi hayallerimiz gerçek oldu. Hayatımız daha da hareketsiz hale geldi. Tek hareketimiz mutfağa gitmek ve tek egzersiz buzdolabını açarken yaptığımız o hareket ..

Hareketsiz kaldıkça metabolizmamızın harcadığı enerji azalıyor. Haliyle metabolizmamız hareketsizlik ile yavaşlıyor. Kilo almak daha kolay hale geliyor. Hareketsizliğe bağlı olarak kabızlık da artıyor. Ve bu durumda bozuk bir bağırsak bozuk psikolojiler ile ilişkilendiriliyor.

Kabızlığı önlemek amaçlı yeterli miktarda sebze, meyve, kuru meyve ve su tüketimi sağlanmalıdır. Aksi takdirde kronik hale gelecek olan kabızlık besin destekleri ile çözülemez ve ilaç kullanımsız tuvalete çıkamamaya sebep olur.

Hareketsiz yaşam bozuk psikolojiye kaynaktır. Psikolojinin ve bedenin sağlığı için ev içinde yapılan hareketin arttırılması önemlidir.

Ev içinde hareket nasıl arttırılır? Kendinize bir egzersiz planı edinin. Yoga yadaplates…

Evden yemek yiyor olmak kilo alımını azaltacak diye beklerken, düzenli olarak yapılan hamur işleri almamız gerekenin üzerinde enerjiye sebep olur. Hamur işleri yerine daha sağlıklı olan yemek seçenekleri tercih etmek gerekmektedir. Fırın sebze yemekleri, yeni çorbalar denemek yada barbekü (mangal) yapmak kilo alma konusunda önlem olacaktır.

Ev içinde uzun süre zaman geçirmek psikolojik olarak yıpranmalara yol açacağı için evde çeşitli aktiviteler yapmak travmalara engel olacaktır. Yapboz yapmak, boyama, resim yapmak, aile içi etkinlikler edinmek …

Evde kaldığımız bu süreci çok iyi değerlendirip aile bireylerinin daha da yakınlaşmasını sağlamak için güzel bir zaman dilimidir.