Evcil hayvanlara ‘çip zorunluluğu’ için son tarih geliyor.

Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği başkanı Nihat Kaplan evcil kedi ve köpeklere mikroçip takılarak kimliklendirilmesinin yasal bir sorumluluk olduğunu belirterek, pet hayvanlarının kimliklendirilmesi için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu bildirdi.

Evcil hayvan sahiplerinin mağdur olmaması için sürenin kısaldığına dikkat çeken Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma derneği başkanı Nihat Kaplan “dostlarımızın kimliklendirilmesi ve çip takılması için son günlere yaklaşıyoruz. Tarım ve Orman İlçe müdürlüğünde isteyen hayvan sahiplerine yardımcı olunuyor” dedi.

HAYVAN BAŞINA 60 TL

Sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin mikroçip takılarak kimliklendirilmesinin yasal bir sorumluluk olduğunu hatırlatan ​​​​​​​Kaplan, hayvan sahiplerinin bu yıl içinde söz konusu işlemi yaptırmaları gerektiğini ifade ederek “Çivril Tarım ve Orman müdürlüğü Çivril müdürlüğünde veterinerler tarafından evcil hayvanlara 60 lira karşılığında hem kuduz aşısı yapılıyor hem de çip takılıyor” dedi.

Çivril’de bugüne kadar 750 evcil hayvanın çip takıldığı belirtilirken çip takılmayan hayvanların 31 Aralık 2022 tarihinden sonra kontrol edileceği ifade edildi. Çiplerin evcil hayvanın kaybolması ya da kaçması gibi durumlarında bulunması için çok yararlı olduğu da belirtildi.

Editör: Haber Merkezi