Millet İttifakı’nın bilinçli siyaseti ve etkili muhalefeti Çivril’e yaradı.

Çivril Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında Millet İttifakı’nın sert muhalefeti Başkan Niyazi Vural’a geri adım attırdı. Bütçe konusunda sorulan sorulara cevap veremeyen Başkan Vural, satmak istediği arsalarında 32 tanesine satış izni alamadı.

ETKİLİ MUHALEFET GERİ ADIM ATTIRDI

CHP ve İYİ Parti Grup başkanvekillerinin Ekim ayı meclis toplantısında sergilediği performans Çivril yararına kararların alınmasına vesile oldu. Meclis başkanı Niyazi Vural tarafından hazırlanan bütçeye onay vermeyen Millet ittifakı, hazırlanan bütçenin tutarsız ve dayanaksız olduğunu belirterek Başkan’a onay vermedi.

ETKİLİ MUHALEFET GERİ ADIM ATTIRDI

GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ BAŞKANI KÖŞEYE SIKIŞTIRDI

Bütçe ile ilgili olarak konuşan CHP grup Başkan vekili Semih Dere’nin soruları karşısında zorlanan ve birçok kez Mali Hizmetler Müdürüne danışmak zorunda kalan Başkan Vural en sonunda gündem maddesini onaylamak zorunda kaldı. Hazırlanan bütçede tutarsızlık olmadığını ifade eden başkan Vural Millet ittifakı meclis üyelerinin kafasına takılan soruları meclisten sonra sorabileceklerini belirterek gündem maddesini komisyondan geldiği şekli ile onayladı. Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen Bütçe maddesine Millet ittifakı meclis üyeleri şerh düşmüş ve onay vermemişlerdi.

İYİ Parti Grup başkanvekili Koray Eren’de kamuoyunda belediye ile ilgili yanlış algıların oluştuğuna dikkat çekerek “Toplumda Niyazi başkan borç ödüyor pek bir iş yapmıyor algısı var. Bu algıyı düzeltelim. Başkanımızın güncel yaklaşık 8 milyon 500 bin TL gibi günü geçmiş ödenmeyen SGK borcu ve yaklaşık 1 milyon 500 bin TL günü geçmiş vergi borcu bulunmaktadır. Vaatlerin yapılmama bahanesi Borçların ödendiği algısı da yanlıştır” dedi.

ZAM KARARI GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLDÜ

Plan Bütçe komisyonuna gönderilen ‘Başkan Yardımcılarının Maaş artış’ gündem maddesi komisyonda alınan karar ile Ekim ayı meclis gündeminde düşürüldü. Maaş artış maddesinin Millet ittifakı meclis üyelerinin komisyonda yaptığı konuşma sonucu düşürüldüğü bildirildi.

DAĞITILMASI PLANLANAN TOHUMLARI BELEDİYE EKECEK

Ekim ayı meclis toplantısına getirilen ‘Goca Buğday’ tohumu dağıtılması kararı komisyon ortak kararı ile iptal edilerek tohumların belediye tarafından ekimi yapılarak çoğaltılması kararı alındı. Başkan Vural tarafından meclis gündemine getirilen tohum dağıtılması fikri Millet ittifakı ve Cumhur İttifakı üyelerinin aldığı ortak karar ile düşülürmüş ve tohumların Belediye tarlalarında ekilmesi şeklinde meclisten geçmiş oldu.

BÜYÜK ARSA VE TARLALAR SATIŞ LİSTESİNDEN ÇIKARTILDI

Çivril Belediyesi tarafından satılması planlanan 130 parça taşınmaz için toplanan Plan Bütçe ve İmar komisyonu 32 arsa ve tarlanın satışına ortak karar ile onay vermedi. Satılması planlana 98 parça arsanın kamu yararı ve vatandaşın lehine olduğu için satılmasına karar verilirken konuyla ilgili olarak konuşan CHP grup başkan vekili Semih Dere komisyonlarda yapılan görüşmelerde kamu ve vatandaş yararı gözetildiğini belirterek “vatandaşların problemlerini çözecek yerlerin satışına onay verdik. Belediyenin elindeki taşınmazlardan para ve gelir elde etmesi için yapılacak satışlara karşıyız” dedi.

Yapılan oylamada satış kararı, Komisyonlardan geldiği şekli ile oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti. Buna göre Çivril Belediyesi mülkiyeti elinde bulunan 98 parça arsa ve tarlanın satışını yapacak.

Editör: Haber Merkezi