Bir gün Nasrettin Hoca’nın canı et yemeği istemiş. Kasaptan iki kilo et alıp evine götürmüş. Hanımına akşama güzelce pişir bunları demiş . Ne var ki o gün eve hanımın misafirleri gelmiş. Kadıncağız eti pişirip onlara ikram etmiş. Akşamda bir tarhana çorbası çıkarmış. Hoca’nın önüne.Et nerede demiş Hoca. Kadıncağız doğruyu söyleyememiş.Eti kedi yedi, demiş.Hoca. teraziyi çıkartıp kediyi tartmış. Bakmışlar ki tam iki kilo geliyor. Hoca hanımına sormuş: Peki hanım demiş, kedi bu ise bizim et nerede? Et buysa kedi nereye gitti?

CHP listelerinden seçime giren SP,DP,Gelecek,Deva partileri kazandıkları35 vekilin karşılığı, Kılıçdaroğlu’na oy olarak yansıdı mı?CHP’nin Oyu 23-25 bandındaydı yine%25.AKP listesinden seçime giren,Hüdapar, DSP kazandıkları 6 vekilliğin karşılığı,Erdoğana oy olarak yansıdı mı?AKP’nin oyu %42 bandındaydı %35 aldı. Nasrettin hocanın kedi et fıkrası gibi. Vekillikleri aldılar, verdikleri oy nerede? Oy vermedilerse neden vekillik aldılar. Türk Milleti yoktur, Türk bayrağı sorunludur diyen,AKP listelerinden seçilen Hüdaparlı vekiller TBMM de yemin edecekler mi hep birlikte göreceğiz ?

Yaklaşık 1.5 aydır ülke gündeminde seçimler var Geçen hafta seçim yaşadık seçim 2. Tura kaldı. Partim olmadığından her kesimle samimi muhabbetim var. Tarafsız gözle konuştuğum kişilere gördüklerimi söylüyorum. İçeriden bakınca bazı şeyler gözden kaçıyor.Tarafsız partisiz bakınca olaylar daha net görünüyor.Örneğin, MHP’nin ittifakta olduğu için baraj sorunu yok Denizli de AKP liste küskünleri oy verirse MHP vekil çıkarır yoksa çıkaramaz dedim. MHP li arkadaşlar1 kesin 2 ye gidiyoruz dediler ve kızdılar.CHP’li liste küskünleri oy verirse İYİ Parti 2 vekil çıkarır yoksa 1 vekil çıkarır ve İYİ partinin Ülke geneli % 9-10 dedim. İYİ Partili arkadaşlar daha fazla oyalıyoruz dediler onlar da kızdılar,Söylediklerim gerçekleşti yanılmadım.

Yazılarımın birinde Kılıçdaroğlu’nun daha adaylığı bile açıklanmadan Bir tarafta Erdoğan bir tarafta Kılıçdaroğlu aday Biz Milliyetçilerin, partisiz Ülkücülerin,Türkçülerin neden adayı yok biz neden bu iki aday arasında bırakılıyoruz diye yazmıştım.Ne kandil dağı,Ne domuz bağı diyerek Sinan Oğan aday oldu. İmza zor toplandı % 1 -2 anca alır kazanacağını bilsek oy veririz dediler.Arkadaş sohbetleri esnasında olumlu tepkiler alıyorum, Ülke geneli en az % 5-6 alır hatta %10-15 olursa ve Çivril de1.700-1.800 oy alırsa şaşırmam dedim. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 58 imza toplanan Çivril de 2.127 oy .Ülke genelin de %5.20 oranla 2.830.000 oy aldı.Bu oylar kazanamaz,adaylıktan çekildi vs karalamalarına rağmen alındı.Sinan Oğan Sıfır medya desteği, çok cüzi kaynaklarla bu seçimin en büyük başarılarından birine imza attı.2028 seçimlerinde Milliyetçi adaylara ön açtı.

Pijamalarını çekip Tv de proğram izleyip kahvesini yudumlarken Siyaset yapıyorum zanneden bazı muhalifler Sinan Oğan’a kızıyorlar. Sinan Oğan seçime girmeseydi Erdoğan en az % 53’le ilk turda kazanmıştı çünkü Sinan Oğan oylarını MHP, İYİ Parti,biraz AKP’li hatta azda olsa CHP’li seçmenden aldı bu seçmen size zaten oy vermeyecek ve bir kısmı Erdoğan’a oy verebilecek seçmen. Herkes bakar ama bazen bazıları göz önündekini dahi göremez.

Esen Kalın…