Çivril’de esnaflar kendi aralarında topladıkları parayla mevlit okuttu.

Çivril Yukarı Mahalle Uşak Caddesi üzerinde bulunan işyeri sahipleri ve çalışanları hayır yemeği dağıttı. Şehitler ve dünyadan göçen Çivrilli esnaflar için okutulan mevlide çok sayıda Çivrilli ve mahalle sakini katıldı.

Yukarı mahallede bulunan esnaflar şehitler ve vefat eden esnaflar ile aileleri adına kendi aralarında topladıkları parayla hayır yemeği dağıttı. Uşak caddesi üzerinde Cuma namazı öncesi başlayan yemek ve mevlide çok sayıda Çivrilli katılırken Çivril belediye başkanı Niyazi Vural ile Çivril Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetim kurulu üyeleri de yemeğe iştirak etti. Yemeğin düzenlenmesinde emeği geçen esnaflar “kendi aramızda konuşurken Çivril’in ekonomi ve ticari hayatına büyük katkıları olan özellikle kendi mahallemizde esnaflık yapmış vefat eden büyüklerimiz ve şehitlerimiz adına hayır yemeği yapmaya karar verdik. Muhitimizde esnaflık yapanları dolaşarak düşüncemizi anlattık ve büyük destek gördük. Herkesin bütçesine göre destek verdiği yemeğimizi kendi imkânlarımızla hazırladık ve Cuma günü okuttuğumuz mevlitte ikram ettik” dediler.

Mahallede düzenlenen yemekten ötürü esnafı kutlayan başkan Niyazi Vural’da ahde vefanın Türk Milletinin en büyük özelliklerinden olduğunu belirterek “Çivril’de bu tür dayanışma örneklerini görmek ilçemiz adına sevindirici. Vefat eden esnaf ve şehitler adına böyle bir mevtli ve hayır yemeğini düzenleyen destek veren tüm esnaf kardeşlerimizi kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi