Kooperatife “ulu” başkan adayı

Genç iş insanı Mehmet Ulu Gürpınar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimlerinde yönetime talip olduğunu açıkladı.

2023 ve 2024 yılı birleştirilmiş seçimli olağan genel kurul kararı ile yeni yönetim kurulunu belirlemesi gereken Çivril Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığı için genç iş insanı Mehmet Ulu aday olduğunu açıkladı.

Başkan adaylığı kararını esnaf ve üyelerden gelen beklenti ve talepler üzerine aldığını açıklayan Mehmet Ulu “değişen dünyada değişime direnmek memlekete zarar verir” dedi. 17 Ocak 2023 tarihinde yapılacak genel kurul ile yeni bir yönetimin göreve geleceğini belirten başkan adayı Ulu “Değişen ve yenilenen esnaf profili ile birlikte oda ve kooperatiflerden beklentiler de değişti. Kooperatif seçimleri gündeme geldiğinde esnaf arkadaşların ve üyelerin kooperatifteki atalet ve durağanlıktan şikayet ettiğine şahit oldum. Görüştüğümüz birçok esnaf arkadaştan aynı şikâyetleri duyunca bir ekip kurduk. Ne yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk ve üye esnaflarımızla aldığımız ortak karar ile yönetime talip olduk” dedi.

ESNAFIN SIKINTISINI ESNAF BİLİR

Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifinin esnafın yanında olması ve destek sağlaması gereken bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Ulu “Biz koltuk merakı yada başkanlık merakı için aday olmuyoruz. Biz göreve geldiğimizde koltukta boş boş oturmayacağız. Esnafın sıkıntısından esnaf anlar diyerek tüm üyelerimizi tek tek dolaşacağız. Derdi sıkıntısı olan esnaflarımızın çözüm noktasında yanında olacağız. Kooperatif üyeleri ihtiyaç duydukları mali desteğe en hızlı şekilde ulaşabilmesini sağlayacağız. Amacımız esnafa külfet olan değil hizmetkar olan bir kurum oluşturmak. Yola çıkarken en büyük hedefimiz Çivrilli esnaf ve üyelerimize kaliteli ve kesintisiz hizmet vermek” dedi.

EŞİTLİK VE ŞEFFAFLIK OLACAK

Kooperatif üyeleri arasında kayırmaya yer vermeyeceklerini belirten genç aday Ulu, “Biz göreve geldikten sonra değişmeyecek kuralımız eşitlik ve şeffaflık olacak. Tüm üyelerimize eşit davranacağız ve adam kayırma bizim yönetimimizde olmayacak. Kooperatifimiz çalışmalarında tamamen şeffaf olacağız. Tüm bunların yanı sıra yeni iş yeri açmak isteyenlere yeni iş fikirleri ile destek olmaya çalışacağız. Fuarları gezerek Çivril ve mahallelerinde olmayan iş fikirleri ile esnaflarımıza yada yeni girişimcilere yol göstereceğiz.

Oturup tüketmek için değil çalışıp üretmek için, hizmet için geleceğiz.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi