Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre borçların erteleneceğini kaydeden Kooperatif Başkanı Cengiz Tanışman, “31 Aralık 2020 öncesinde kullanılan düşük faizli kredilerden doğan borçlar, 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 tarihleri arasında vadesi dolacak olanlar, başvuru şartı aranmaksızın faiz tahakkuk ettirilerek ertelenecek. Ertelemede vade sayısı değişmeyecek. Erteleme kaynaklı faiz ise kalan taksitler eşit olarak bölünecek.
Esnaftan erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına ilişkin taahhüt alınacak. Çalışan sayısını azaltan, erteleme kapsamından çıkarılacak.”dedi.
“ESNAFIMIZA YARDIM İÇİN BURADAYIZ”
Kooperatif Başkanı Cengiz Tanışman esnafa kolaylık sağlamak için tam kadro gayreti bir çalışma sergilediklerini belirterek; ”Çivril Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak her daim esnafımızın yanındayız. Kredi almak isteyenlerin yada var olan kredi borçlarının ertelenmesi noktasında akıllarına takılan soruları yanıtlıyoruz. İzlenecek yolları gösterip esnafımıza yardımcı oluyoruz. Örneğin daha önceden bir esnafın kredi alma süreci bir ayı bulabilirken şimdi personelimizin de gayretiyle bu süreyi bir haftaya kadar indirdik. İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçlerden bir birimize destek olarak hep birlikte çıkacağız.”ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi