Çivril’de 1994 – 2022 yılları arasında sanayi sitesi olarak hizmet veren alan, Çivril Belediyesinin çalışmaları ile yeşil alan ve Park’a dönüştürüldü.

Çivril’in en büyük yerleşim alanlarından Çıtak Mahallesinde 30 yıl sanayi sitesi olarak kullanılan bölge, yapılan düzenleme ile yeşil alan ve park oldu. İçerisinde sosyal tesislerin de olduğu park, 6000 m2 alan üzerinde hizmet verecek.

ESKİ SANAYİ SİTESİ ÇİVRİL’İN EN BÜYÜK  PARKLARINDAN BİRİ HALİNE DÖNÜŞTÜ

Rafa kalkan proje yeniden hayat buldu

Çivril’de oto sanayi sitesi olarak kullanılan alan, Çivril belediyesi tarafından yeniden imar edilerek ilçenin en büyük park ve yaşam alanlarından biri haline dönüştürüldü. 1994 yılında sanayi sitesi olarak yapımına başlanan ve 2022 yılına kadar sanayi sitesi olarak Çıtak mahallesinde hizmet veren sanayi sitesi bölgesine belediye meclisince yeşil alan yapılması yönünde karar alındı. 2009 2014 döneminde alınan meclis kararı sonrası aynı dönemde Denizli karayolu üzerindeki bölgede yeni sanayi sitesi alanı oluşturuldu.

Büyükşehir yasası ile birlikte Çıtak Belediyesinin kapanması sonrası rafa kalkan proje, Çivril Belediyesinin 2022 yılında başlattığı çalışma ile yeniden hayat buldu. Sanayi sitesindeki 11 işyerinin yeni yapılan sanayi sitesine taşınmasının ardından eski sanayi sitesinde başlatılan çalışma ile Çıtak ve Çivril yeni bir yeşil alan kazanmış oldu.

Çıtak ve Çivril’e çok yakışacak

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve bilgi veren Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural parkın tamamlandıktan sonra Çivril’in en güzel ve büyük yeşil alanlarından biri olacağını belirterek “toplam proje alanı 6000 m2 olan bir park yapıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında park Çıtak mahallemize ve Çivril’e çok yakışacak. Bu alan 30 yıl önce sanayi sitesi olarak planlanmış ve yapılmış bu alanda 11 işyerimiz vardı. Zamanla yerleşim yeri içinde kalan sanayi sitesi hem çevrede kötü bir görüntü oluşturuyor hem de işyeri sahiplerine yeterli alan kalmadığı için sıkıntı oluyordu. İşyeri sahipleri ile yapılan görüşmeler sonrasında bu alanı yeni yaptığımız sanayi sitesine taşıdık. Eski sanayi sitesinde de hemen çalışma başlatarak bu bölgeye park ve yeşil alan yaptık” dedi.

Parkın büyük kısmı yeşil alan

Park’ın büyük bir kısmının yeşil alan olduğunun altını çizen Başkan Vural, “6000 m2 alanda yeşil alan toplamı 4454 m2, kafeterya olarak 202 metrekare bir kapalı alanımız olacak. Kalan 952 metrekare alan da yürüyüş yolu ve sert zemin olarak planlandı. Cıvıl cıvıl ve yemyeşil bir park yapmaya çalıştık. Çivril ve mahallelerimizde yeşil alan ve park yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın aileleri ile keyifli vakit geçirebileceği yeşil alanları artırmak için çalışıyoruz” dedi.

Park’ın Haziran ayı içinde tamamlanması ve yaz sezonu ile birlikte içindeki kafe ve sosyal alanlarıyla vatandaşların hizmetine açılması hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi