Başlığı görünce sanmayın yıllar öncesini anlatacağım.Sizlere 7-8 yıl öncesinin şehir merkezinde ki Atatürk Anıtın’dan istasyona uzanan iki parktan bahsedeceğim.

“Cumhuriyet” ve “23 Nisan” parkları ağaçları,yeşilliği,huzur ve dinginliğiyle yaz kış Çivril halkının rağbet ettiği ,günlük şehir gürültüsünden kaçtığı bir toplanma yeriydi sanki.Öyle ki, özelikle yazın sıcak gecelerinde şehrin ana caddesinin oluşturduğu bir boğazı takip edercesine serin bir rüzgar eser,yaprakların hışırtısı, altında ki insanları sabahlara dek evlerine göndermezdi.”Öğretmen evi“ dolar taşardı.Mısır satıcılarından kuru yemiş satıcılarına,dondurmacılara,midyecilere ,hatta faytoncusuna kadar ,panayır yerine dönmüş kalabalık o bölge esnafına hatırı sayılır bir ekonomik katkı sağlardı.Herkesin zaman geçirebildiği,ucuz sayılan bir mekandı oralar.

Biraz önce tekrar bir kez daha, dikkat ederek gezdim aynı bölgeyi.Hava çok güzel,bahar havası..Banklar, özellikle emekli yaşlılarca dolu.Küçük çocuklar ,anneleri,babaları, çocuk bahçesinin etrafında,ayakta.Köpeğini gezdiren gençler de var.Soğuk geçen günlerin ardından gelen güneş,herkesi sokağa dökmüş.Azımsanmayacak bir kalabalık var.Parkların isimlerini gösteren tabelalar kaybolmuş!! İsimler mi değişti? ,umursamama mı? En önemlisi iki devasa yapı,parkların merkezinde hatırı sayılır bir alan kaplıyor.Modern görünümlü,fiyatlara bakınca seçkin bir zümrenin uğrak yeri.Halkın ucuza çay-kahve içebileceği bir mekan değiller.Kalabalık öylesine ayakta,güneşin batmasıyla evlerine döneceği anı bekliyor sanki.Allahtan yağmurda,güneşte sadece banklar var oturacak!Bir lütuf gibi.

Hepimizin gördüğü ,bildiği giderek kanıksadığı bu yapı değişir mi?Halkçı bir belediyecilik anlayışıyla yeniden kısaca yukarı da anlattığım o samimi,içten,doğallık yakalanabilinir mi?.Neden olmasın? Umarım Çivril halkı önümüzde ki yıllar tercihini seçim sandığında bu yönde yapar.

Geçen hafta “Briç” konulu yazımda,Çivril li genç milli oyunculardan bahsetmiştim.26-30 Ocak tarihlerinde Milli Takım seçmelerinde değerli öğretmenleri Ahmet Yeğit in yetiştirdiği Serdal Bora ve İzzet Çağan U21,Zeynep Tort ve Ş.Bilge Yıldırım U16 kategorilerinde ülkemizi Avrupa gençler şampiyonasında temsil etmeğe hak kazanmışlar.Ben çok gururlandım.Değerli hocalarına,emeği geçen herkese ve önemlisi genç arkadaşlara başarılar dilerim.Umarım yetkililer bu oyuncuları yetiştiren klub’e her türlü desteği vererek,ülkemiz geleceğine umutla bakmamızı sağlarlar.

Yalnızca briç değil elbet.Gençlere, iyi yetişmelerine katkı yapacak her türlü seçeneği sunabilmek önemli.Neden spor,sanat,bilim gibi alanlarda yapılacak yatırımlar konuşulmaz da sadece yol ,çöp,kaldırım,kanalizasyon,doğalgaz gibi hizmetler belediyecilik faaliyetleri denince akla gelir?Toplum olarak beklentilerimizi mi dile getiremiyoruz? Yoksa bizi duymuyorlar mı?

Sağlıcakla kalın.