Hafta sonu erken kapatma kararı alan Kızılcasöğüt sanayi sitesi esnaflarının kendi kararıdır.

Kızılcasöğüt sanayi sitesi esnafının işyerlerini hafta sonu erken kapatması her hangi bir kurumun dayatmasıyla değil, esnafların Oy birliği ile alınan kararıdır.

Farklı iş kollarında 120 işyerinin bulunduğu Kızılcasöğüt sanayi sitesi esnafı hafta sonları işyerlerini erken kapatma kararı aldı. 120 esnaftan 96’sının imza ile onay verdiği ve 23 Temmuz Cumartesi günü uygulanmaya başlayacak kararın gerekçesi çırakların ve işyeri sahiplerinin kendilerine zaman ayırması ve sosyalleşmesi olarak açıklanırken karar esnaflara mesaj sistemi ile bildirildi.

İşyerlerini erken kapatma kararının isteğe bağlı olduğunu belirten esnaflar “alınan karar Kızılcasöğüt sanayi sitesi esnaflarının ortak kararıdır. Bazı işyerleri haricinde tüm üye ve işyeri sahipleri bu karara imza attı. İsteyen işyerini kanunlar çerçevesinde istediği kadar açık tutabilir. Bu karar sadece çırak ve işyeri sahiplerinin ailelerine ve kendilerine daha çok zaman ayırması için esnaflardan gelen talep üzerine alındı” dediler.

HERHANGİ BİR KURUMUN KARARI DEĞİL İSTEMEYEN KAPATMAZ

Alınan kararı savunan ve kimseyi bağlamadığını belirten Kızılcasöğüt esnafları da “ bu karar Çivril de herhangi bir kurumun aldığı bir karar değildir. Bağlayıcı değildir. İsteğe bağlı olarak Kızılcasöğüt’de işyeri olan işyeri sahiplerinin büyük çoğunluğunun aldığı bir karardır. İsteyen işerini açar işi olan işi bitene kadar dükkânında kalır” dediler.

İŞ VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMAK İÇİN MODERN YÖNTEM

Çivril Kızılcasöğüt esnafı, mevcut çalışma saatlerinde ki verimi arttırmak, işveren ve çalışanların daha iyi dinlenebilmesi için bu yönteme başvurduklarını dile getirdi.

Kararı alan Çivril Kızılcasöğüt Sanayi Esnafı 23 Temmuz Cumartesi günüden itibaren 13.30’dan sonra dükkânların kapatılmasının arkasındaki gerekçeyi şu cümleler ile anlattı; “Bizler hafta içindeki iş yoğunluklarını en üst seviyede olmasından ve hafta sonlarındaki işi hafifleterek hafta içine yönlendirmek için böyle bir karar aldık. Çivril de İlk defa bizim bulduğumuz ya da uyguladığımız bir model değil, yurt içi ve yurt dışında birçok sektörde aynı yöntem söz konusu, bu yöntem sayesinde hem iş yoğunluğumuz artarak düzene girecek hem de kendimize ve çalışanlarımıza dinlenmek için yeterli bir süre tanınacak. Acil durumlarda da müşterilerimizi mağdur etmemek için saat ve gün tanımaksızın yardıma hazırız” dediler.

Editör: Haber Merkezi