İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren Çevre Yoluna EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) yapılması için meclise önerge verdi.

Son bir ayda Çevre yolunda yaşanan kazaların ölümle sonuçlanması üzerine İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren 10 Haziran Pazartesi günü Başkan Vekili Ahmet Akkoyun başkanlığında toplanan Haziran Ayı olağan Meclis Toplantısında çevre yolunda can ve mal kayıplarımızın önüne geçebilmek için Elektronik denetleme sistemi kurulması önergesi verdi.

Çivril çevre yolu olarak tabir edilen fakat şehir için trafikle bütünleşerek çevre yolu vasfını yitirmiş olan Denizli Uşak Karayolunun bazı bölümlerinde EDS kurulmasının trafik kazalarının önüne geçmede etkili olacağı görüşü ile meclise sunulan önergede; “Ölümlü ve yaralanmalı kazaların riskini azaltmak adına okul servis araçlarının sıkça kullanıldığı Akpınar ve Şehitler Mahallelerini Çivril merkezden ayıran Denizli Uşak karayolunun her iki istikametine de tespit edilecek riskli ve öncelikli bölümlere EDS kurulumu için Denizli Büyükşehir Belediyesi UKOME’den yetki alınması hususunda önergemizi saygılarla arz ederim” denildi.

Millet ittifakı Meclis üyelerinin imzaları ile meclise sunulmuş olan önerge meclis başkanı Akkoyun tarafından gündeme alınması oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) NEDİR?

EDS, trafik akışının kontrolü ve ulaşım optimizasyonun yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, belli normatif yapıya kavuşturulması için ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen bir denetleme sistemidir.

EDS HANGİ İHLALLERİ KAPSAR

EDS, kural ihlali yapan araçların sensörler aracılığı ile tespiti sonrası, görüntü işleme yazılımları ile aracın plakasının tespit edilerek ilgili kanunda öngörülen cezaya tabii tutulmasını kapsar.

EDS ile aynı görüntüyle birden fazla ceza işlemi uygulanabiliyor.

Yol üzerinde kurulan kameraların kimisi kırmızı ışıkları, kimisi emniyet şeridini denetlerken, bazı kameralar da yaya yolundaki görüntüleri merkeze aktarıyor.

Sürücüye hız ihlali, emniyet kemeri ve cep telefonuyla konuşma gibi farklı ihlallerden ceza kesilebiliyor. Eğer sürücü hem emniyet kemerini takmamış hem de bu esnada cep telefonuyla konuşmuşsa, tek bir kare ile her iki konuda da ceza kesiliyor.

Editör: Haber Merkezi